Căldura și apa caldă, oprite în weekend, în București. Peste 80 de blocuri afectate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Compania Termoenergetica a făcut un nou anunț.

Compania Termoenergetica anunţă că lucrarea de pe strada Dezrobirii va fi finalizată duminică, iar pentru intervenţiile de întregire a reţelei Magistralei III Vest este necesară oprirea furnizării agentului termic pentru apă caldă şi încălzire către punctele termice din zona străzilor Roşia Montană, Cetatea de Baltă, Cernişoara, Lavandei şi Ghirlandei, care alimentează aproximativ 85 de blocuri.

Lucrări de integrare a conductelor nou înlocuit

Potrivit unui comunicat transmis, joi, Agerpres, se vor realiza lucrările de integrare a conductelor nou înlocuite cu diametrul de 800 de milimetri şi se vor monta vane, care să asigure continuarea lucrării de pe strada Dezrobirii spre strada Orşova. Decizia privind continuarea lucrărilor după începerea sezonului de încălzire, care a implicat funcţionarea deficitară în toată această perioadă, a fost luată având în vedere faptul că în ultimii ani funcţionarea a fost deficitară în această zonă.

Reprezentanţii Termoenergetica au reamintit că şantierul fost început după încheierea sezonului de încălzire anterior, fiind realizate până în prezent trei etape. Echipele companiei au lucrat continuu, inclusiv în zilele de sâmbătă şi de sărbătorile legale, însă, pe lângă schimbarea tronsoanelor de magistrală, au fost necesare şi lucrări de înlocuire a plăcilor superioare de beton, din cauza stării avansate de degradare şi mai ales din cauza pericolului pe care îl reprezentau pentru echipele de intervenţie. Acest lucru a avut drept consecinţă extinderea lungimii săpăturilor mai mult decât a fost iniţial prevăzut pentru acest tip de intervenţie.

1.350 de metri de ţeavă, înlocuiți

Din cauza circulaţiei intense în zonă şi a traseului de amplasare a conductelor, nu a fost posibilă realizarea unui provizorat, alimentarea consumatorilor cu agent termic fiind făcută pe o rută alternativă. Zona este traversată de mai multe reţele de utilităţi, ceea ce a implicat, de foarte multe ori, săpături executate manual, pentru că situaţia nu a permis folosirea utilajelor. Pe alte porţiuni, din cauza adâncimii mari a săpăturilor, pentru evacuarea resturilor de excavaţii au fost folosite mini excavatoare, care au fost coborâte în galerie.

Până în prezent au fost înlocuiţi aproximativ 1.350 de metri de ţeavă, cu diametrul de 800 de milimetri, veche de aproape 45 de ani. Reţeaua termică primară din această zonă a fost dată în funcţiune în 1979.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel