Urmărește emisiunea live
Căldura face victime în Constanța
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

 Şapte persoane şi-au pierdut viaţa, în ultimele trei zile, la Spitalul Judeţean din Constanţa, unde au ajuns cu sindrom hipertermic, după ce, cel mai probabil, s-au expus la soare la ore nepotrivite sau au lucrat într-un mediu cu temperaturi extrem de ridicate.

Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică din Constanţa, Constantin Dina, în perioada 6 - 9 august un număr de 13 persoane s-au prezentat la Serviciul de Urgenţă al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, cu sindrom hipertermic, cu temperaturi de peste 40 de grade. Șapte dintre aceste persoane au murit în unitatea medicală.

"Majoritatea persoanelor decedate aveau vârste de 60 - 75 de ani şi aveau şi afecţiuni asociate, dar au fost şi două cazuri la bărbaţi tineri, de 38 de ani, respectiv, 31 de ani, care lucrau în condiţii de temperaturi foarte înalte", a declarat Constantin Dina. El a precizat că bărbatul în vârstă de 38 de ani lucra pe unul dintre şantierele autostradei Cernavodă - Constanţa, iar cel de 31 de ani era bucătar, iar când i s-a făcut rău prepara carne la grătar.

Cele şapte victime au fost transportate la morgă pentru stabilirea cu exactitate a cauzei deceselor, medicii legişti încercând să stabilească dacă moartea acestora a fost urmare a expunerii prelungite la soare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel