Calculator greutate ideală. Formula de calcul a IMC
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Calculator greutate ideală. Formula de calcul a IMC  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Calculator greutate ideală. Formula de calcul a IMC / Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Înainte de a începe să te  gândești la necesitatea de a lucra la silueta, merită să determini folosind un calculator pentru greutate ideală. De cele mai multe ori, greutatea ideală depinde de înălțime, vârstă și fizicul unei persoane. Iar dacă ai probleme cu excesul de greutate, cu ajutorul calculatoarelor ideale de greutate, poți afla greutatea pentru care trebuie sa te străduiești.  

În medicină, există mai multe formule clasice pentru calcularea greutății ideale. Și pentru fiecare formulă, specialiștii au conceput un calculator. Silueta ideală este o problemă foarte subiectivă. Pentru o bunică, suntem mereu prea slabi, iar pentru revistele lucioase suntem „grași”. Pentru a determina cu siguranță calitatea siluetei tale, medicii au găsit o modalitate complet imparțială de a evalua kilogramele în plus ale unei persoane.

Calculator greutate ideală. Cum se calculează indicele de masă corporală

Indicele de masă corporală este un raport recunoscut de Organizația Mondială a Sănătății dintre greutatea unei persoane și înălțimea sa. În același timp, gama normativă de indicatori variază în funcție de vârsta celor observați. Formula de calcul al IMC este potrivită pentru o persoană „medie”, peste 17 ani, înălțimea de la 155 cm la 2 m. Copii, sportivii profesioniști cu o proporție mare de masă musculară, femei însărcinate și care alăptează, precum și vârstnici cu un fizic fragil, acest calculator pentru greutate nu va funcționa.

Indicele de masă corporală te va ajuta să evaluezi rapid dacă o persoană este supraponderală sau subponderală. Și, prin urmare, indică o posibilă tendință la o serie de boli. Printre acestea se numără o șansă crescută de a dezvolta diabet, lipsa de fier, hipertensiune arterială, artrită, boli ale sistemului cardiovascular, glicemie, osteoporoză, infertilitate și altele.

Pentru a calcula indicele de masă corporală, greutatea în kilograme este necesară împărțită la înălțimea în metri pătrați, adică IMC = greutate (kg) / înălțime (m)2. Pentru o fată cu o înălțime de 162 cm și o greutate de 60 kg, formula va arăta în felul următor, 60 / 1,62 * 1,62 = 22,86. Un astfel de indicator, apropo, este ideal.

Raportul dintre greutate și înălțime. Ce presupune indicatorul IMC

După cum puteți vedea, intervalul de „normal” este destul de mare. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, acesta este un raport normal dintre greutate și înălțime. Aceasta este o greutate ideală condiționată care nu prezintă un pericol pentru sănătate. Nu merită să slăbești sau să te îngrași, cu toate acestea, sunt posibile ajustări minore în scopuri cosmetice. Totul depinde de caracteristicile individuale și de greutatea țesutului muscular. Pentru tineri, un IMC de 22-23 este considerat ideal, atunci când se apropie de limita superioară a intervalului, merită luată în considerare o scădere ușoară a greutății.

Indicatorul IMC, care se află în zonele portocalii deschise și închise, ar trebui să fie un semnal de alarmă. Ea indică riscuri crescute pentru sănătate. Pentru a căuta cauzele și a întocmi un program de normalizare a greutății, trebuie să contactați un specialist, un medic, un nutriționist sau un consultant de fitness, în funcție de gradul de abatere de la normă.

Ar trebui să se înțeleagă că IMC este încă un indicator aproximativ. Cele mai fiabile informații pot fi obținute prin efectuarea unei analize de bioimpedanță a compoziției corporale. În procesul de testare, se determină cantitatea de adipos, țesutul muscular, digestibilitatea proteinelor, un indicator de forță, dezvoltare fizică, rata proceselor metabolice.

Pe baza datelor obținute, se poate utiliza un calculator pentru greutate ideală. Ulterior, un nutriționist formează protocoale pentru o persoană cu informații utile. Acestea sunt folosite atât pentru antrenament independent, cât și personal, conform BZI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel