Călătorie în spațiu cu Jeff Bezos, vândută pe 28 de milioane de dolari
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Călătorie în spațiu cu Jeff Bezos, vândută pe 28 de milioane de dolari  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Călătorie în spațiu cu Jeff Bezos, vândută pe 28 de milioane de dolari / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Un câștigător al licitației de călătorie în spațiu alături de Jeff Bezos a plătit 28 de milioane de dolari pentru un loc.

Un bogat şi fericit câştigător a plătit sâmbătă 28 de milioane de dolari pentru un loc scos la licitaţie pentru a-l însoţi pe Jeff Bezos în primul zbor de turism spaţial al societăţii Blue Origin, care se va desfăşura pe 20 iulie, relatează AFP.

Câştigătorul, a cărui identitate va fi cunoscută în săptămânile următoare, i-a depăşit cu miza sa pe cei circa 20 de concurenţi la licitaţia finală online ce a durat mai puţin de 10 minute. Procesul licitaţiei a început în luna mai, cu mize care au atins joi 4,8 milioane de dolari. Acesta a fost sâmbătă preţul de pornire pentru vânzarea locului ce va fi ocupat alături de alte trei, pe care vor sta fondatorul Amazon, fratele său, Mark, şi încă un turist spaţial a cărui identitate nu a fost dezvăluită.

Miza a crescut repede la 10 milioane de dolari, după care participanţii au plusat progresiv cu câte un milion, licitaţia fiind închisă cu oferta de 28 de milioane de dolari. Cel care a adjudecat locul va trebui să plătească şi un comision de 6% casei de licitaţii RR Auction. Suma de 28 de milioane de dolari va ajunge la o fundaţie creată de Blue Origin pentru încurajarea tinerilor să se dedice profesiilor ştiinţifice.

Jeff Bezos, care luna viitoare va părăsi postul de şef al Amazon, a anunţat la începutul acestei luni că va participa la primul zbor uman al rachetei New Shepard.

Capsula rachetei, dotată cu opt hublouri, poate găzdui cel mult şase persoane. Racheta va fi lansată dintr-un deşert la vest de Texas şi capsula se va separa la o altitudine de 75 de kilometri, continuându-şi traiectoria până la depăşirea altitudinii de 100 de kilometri, limita între atmosfera terestră şi spaţiu.

Pasagerii vor putea apoi pluti în imponderabilitate timp de aproximativ trei minute şi privi curbura Terrei. În acest timp, racheta va coborî pentru o aterizare verticală şi capsula va iniţia la rândul ei o coborâre spre Terra, unde înaintea aterizării în deşert va fi frânată de trei paraşute mari şi retrorachete, precizează Agerpres.

Cel mai bogat om, Jeff Bezos, va călători în spațiu pe 20 iulie

Conform The Verge, fondatorul și CEO-ul Amazon, Jeff Bezos, a anunțat că va merge în spațiu alături de fratele său, Mark. Multimiliardarul a făcut anunțul pe Instagram, transmițând că va zbura în spațiu pe 20 iulie, într-o rachetă construită de compania lui Bezos, Blue Origin. Firma a anunțat încă din mai că va efectua primul zbor cu echipaj din istoria sa, dar nu se menționase nicăieri prezența lui Bezos.

În videoclipul de pe Instagram, Bezos a transmis că această călătorie în spațiu a fost un vis pe  care l-a avut mereu, adăugând că este un lucru foarte „însemnat” prezența fratelui său. Descrierea postării este următoarea: „De când aveam doar cinci ani visez că voi călători în spațiu. Pe 20 iulie, voi face această călătorie alături de fratele meu. Cea mai mare aventură... alături de cel mai bun prieten” (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel