Calamitate în India: zeci de morți și sute de răniți în urma unor furtuni violente în nordul țării
Autor: Alexandra Zărnescu | Publicat pe: 03 mai 2018, 11:43
WhatsApp
Cel puţin 77 de persoane au murit şi alte 143 au fost rănite în urma unor furtuni de praf, însoţite de vânturi puternice şi precipitaţii, care s-au produs în nordul Indiei în noaptea de miercuri spre joi, au anunţat autorităţile indiene, citate de AFP.

Statele Uttar Pradesh şi Rajasthan au fost cele mai afectate, cu 46 respectiv 31 de decese înregistrate până la ora transmiterii acestor informaţii, potrivit Autorităţii de gestionare a catastrofelor naturale din cele două state indiene menţionate.

Furtuna din noaptea de miercuri spre joi, însoţită de fulgere şi averse puternice, a doborât numeroşi copaci şi stâlpi de electricitate, a provocat incendii şi a distrus acoperişuri şi diverse structuri temporare, care au cedat din cauza vânturilor violente.

"Putem să confirmăm cel puţin 46 de morţi, 41 de răniţi în 40 dintre cele 75 de districte ale statului Uttar Pradesh", a declarat pentru AFP T.P. Gupta, membru al comisariatului de ajutor umanitar din Lucknow.

Districtul Agra, în care se află celebrul mausoleu Taj Mahal, este regiunea care a fost cel mai afectată, cu 36 de decese înregistrate.

[citeste si]

În Rajasthan, o importantă regiune turistică a Indiei, "cele mai multe dintre cele 31 de decese şi 102 persoane rănite provin din trei districte - Alwar, Dholpur şi Bharatpur", a precizat la rândul său Hermant Gera, directorul departamentului local de gestionare a catastrofelor naturale şi pentru ajutor umanitar.

Miercuri seară, capitala Indiei, New Delhi, a fost învăluită de un veritabil "voal" de particule albe, care au obturat vizibilitatea înainte de a lăsa locul unor furtuni violente. Niciun deces nu a fost semnalat deocamdată în metropola indiană.

"Sunt întristat de vieţile pierdute din cauza furtunilor de praf din mai multe zone ale Indiei. Condoleanţe familiilor îndoliate", a precizat pe Twitter biroul de presă al prim-ministrului indian Narendra Modi.

Furtunile de praf, însoţite de vânturi puternice, reprezintă un fenomen relativ obişnuit în timpul sezonului estival din nordul şi estul Indiei.

Averse şi vânturi de mare intensitate sunt aşteptate în cursul zilei de joi în nordul Indiei, au anunţat specialiştii indieni de la Departamentul de Meteorologie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?