Câinii nu mănâncă iarbă pentru că îi doare capul
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Câinii adoră să mănânce iarbă / Foto: Pexels
Câinii adoră să mănânce iarbă / Foto: Pexels
Mulți stăpâni de câini se îngrijorează atunci când blănoşii lor mănâncă iarbă. Se îngrijorează degeaba. Prietenii noştri necuvântători adoră să mestece gazon nu pentru că i-ar durea capul, aşa cum greşit se crede. Iată de ce o fac!  

Există o serie de motive pentru care câinii mănâncă iarbă. Fac asta pentru a adăuga fibre în dieta lor, pentru a-și provoca vărsături dacă se simt rău sau pur și simplu din plictiseală, fapt pentru care veterinarii îl consideră un comportament obișnuit. Iată cele mai frecvente motive pentru care patrupedul tău mănâncă iarbă.

Din cauza unui deficit în alimentaţie.

Iarba conține fibre. Şi nu orice fibre, ci dietetice. Unii câini mănâncă iarbă pentru a umple un gol în alimentația lor. De regulă, dacă patrupedul nu este hrănit cu o formulă completă sau un sortiment de hrană premium care să-i asigure toate vitaminele şi mineralele de care are nevoie, acesta va alege, în mod natural, să se înfrupte din peluza din faţa casei pentru a obţine furaje suplimentare.

Pentru că îi face plăcere.

Este posibil ca prietenul nostru necuvântător să mănânce iarbă pentru că pur și simplu se bucură de gust sau adoră textura verdeţurilor. Cu toate acestea, aveți grijă ca acesta să nu mestece iarbă care a fost tratată cu pesticide sau substanțe chimice ori, mai rău, să dea iama în plantele de apartament.

Îl supără stomacul.

Când câinele pare că nu se mai poate opri din molfăit iarbă e semn că suferă de sindromul Pica - o tulburare care se manifestă prin consumul de alimente necomestibile, precum pământ, var, iarbă sau chiar fecale. Nu toți câinii vomită după ce au mâncat iarbă, dar unii câini o mănâncă pentru a se elibera de mâncarea care le supără stomacul. 

Are tulburări de comportament.

Există, de asemenea, probabilitatea ca patrupedul tău să se plictisească pur și simplu. Când câinele stă închis toată ziua în casă sau în curtea din spate, iarba poate deveni un mod de distragere a atenţiei. Aşadar, oricare ar fi motivul, nu e cazul să te îngrijorezi. Căţelul e bine. Cel mult are o indigestie, o carenţă de fier sau doar e plictisit de moarte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel