Câini utilizaţi pentru tratarea adolescenţilor cu probleme mentale severe
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Un proverb spune „Câinele este cel mai bun prieten al omului”. În afară de faptul că este o companie credincioasă, câinele ne este de folos şi în alte feluri. De exemplu, în domeniul sănătăţii au fost descoperite avantajele pe care le aduc aceste animale persoanelor singure. Acum, psihiatrii vor utiliza câinele în tratarea bolilor psihice grave.

Autor: Anca Murgoci

În Barcelona, complexul de îngrijire de sănătate mentală  Benito Menni din Sant Boi a lansat o iniţiativă cu scopul de a utiliza acţiunea terapeutică a câinilor pentru tratarea  adolescenţilor din spital. Astfel, propunerea se adresează celor internaţi în spital care prezintă grave tulburări mentale. Potrivit www.20minutos.es, pacienţii trebuie să fie ghizii unui câine care trebuie să  treacă de un drum plin de obstacole.

Coordonatoarea Adolescent Unit of Benito Menni, Eulàlia Navarro, a declarat că această iniţiativă va consolida anumite valori, cum ar fi lucrul în echipă, capacitatea de decizie, capacitatea de coordonare, comapania agreabilă, afectivitatea şi spiritul de autodepăşire. De asemenea, vor putea fi observate schimbări în ceea ce priveşte memoria, concentrarea, comunicarea verbală, socializarea şi stima de sine. Eulàlia Navarro spune că experimentul acesta este unul foarte bun pentru că pacienţii sunt mai fericiţi şi au mai multă încredere în ei.

Citește şi: Computerele au înlocuit câinii şi au devenit noii cei mai buni prieteni ai omului

STUDIU: Animalele de companie au un impact pozitiv asupra sănătăţii stăpânilor lor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel