Câini înfometați cu dietă vegană. „Stăpânii” nu mai au voie să dețină animale de companie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Imagine de Moshe Harosh de la Pixabay
Imagine de Moshe Harosh de la Pixabay
Un cuplu din Australia, care și-a înfometat câinii cu dietă vegană, nu mai are voie să dețină animale de companie timp de trei ani. 

Cuplul din Queensland, Australia, nu mai are voie să aibă animale de companie timp de trei ani, după ce și-a înfometat câinii cu dietă vegană. De asemenea, cei doi au primit o amendă de aproape 9.000 de dolari și obligația să plătească și costurile legate de facturile pentru medicul veterinar, scrie ABC.

În perioada aprilie-mai 2020, James McKenzie și Megan Price au hrănit puii de câine cu o dietă aproape exclusiv vegană, lăsându-i subnutriți și subponderali. Câinii, Roo și Ula, care au primit în mare parte doar năut, quinoa, orez și cereale, au fost confiscați de autoritățile veterinare în urma mai multor vizite la domiciliu. 

„Mănânci animale ucise, nu vei fi niciodată ca noi - suntem vegani și iubim animalele”, i-a spus McKenzie inspectorului, când puii erau ridicați.

Ulterior, câinii au fost supuși unor tratamente și trecuți pe o dietă potrivită. Dr. Paul Matthews a constatat că patrupezii sufereau de deficiențe grave de calciu. 

Din păcate, Roo nu a răspuns bine la tratamentul de urgență și a fost eutanasiat, din cauza durerilor suportate.

La una dintre primele vizite la domiciliul cuplului, inspectorului i s-a spus că Roo s-a rănit la unul dintre picioarele din spate, după ce a sărit de pe canapea. Cuplul ar fi improvizat ceva pentru a-i ține piciorul imobilizat, din cauza faptului că nu aveau bani să-l ducă la veterinar. El era subponderal și se lupta să stea în picioare.

Ula s-a însănătoșit și a fost dată spre adopție unei alte familii. 

VEZI ȘI: 25 de câini, ținuți în condiții inumane în Arad, salvați de polițiști

Și sportivul Andrei Roșu și-a făcut câinele vegan

În luna aprilie a acestui an, sportivul Andrei Roșu a stârnit discuții aprinse pe Internet după ce a postat câteva imagini cu meniul câinelui său, pe care l-a făcut vegan.

Andrei Roşu, sportivul care a intrat în Cartea Recordurilor după ce a alergat şapte maratoane şi şapte ultramaratoane pe şapte continente, a postat pe Facebook meniul câinelui său pe care îl numește „veganul patruped”. Postarea a dus la mai multe discuții aprinse între internauți. 

„Ce mănâncă veganul patruped (în vârstă de patru ani) al familiei noastre? În afară de bobiţele din plante fortificate cu tot ce trebuie (şi care se găsesc în comerţ - sunt vreo 10-15 branduri), ne place să îi şi gătim, din când în când. Iată "fiertura" de azi, făcută de Oana ("mama" lui Hoka): cous-cous, quinoa, linte, morcov, cartof dulce, dovleac, ţelină şi un mix de uleiuri (cocos, in, măsline, floarea soarelui). Yummmyyyy!!... şi suficiente calorii, proteine, minerale, vitamine şi grăsimi pentru un alergător de 34 de kilograme, cu o medie zilnica alergată de 15 kilometri”, a scris Andrei Roșu.

Imaginile AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel