Data actualizării:
Data publicării:

Câini fără stăpân, capturaţi într-o staţiune turistică

Autor: Sebastian Florea | Categorie: Stiri
WhatsApp
Peste 100 de câini fără stăpân au fost capturaţi din Staţiunea Lacu Sărat.

Peste 100 de câini fără stăpân au fost capturaţi joi şi vineri din Staţiunea Lacu Sărat din judeţul Brăila, în cadrul unei operaţiuni desfăşurate de Fundaţia 'Aspa Ivets' din Bucureşti, la comanda Primăriei Chiscani, în urma reclamaţiilor multiple primite din partea turiştilor veniţi la relaxare şi tratament.

'Ieri şi astăzi am capturat în total 115 căţei. Iniţial, am vrut să-i ducem în adăpostul nostru din Fundulea, dar am considerat că este prea departe, aşa că i-am lăsat în adăpostul din judeţul Galaţi. Este o acţiune organizată în urma solicitării venite din partea Primăriei Chiscani, în baza reclamaţiilor multiple pe care le-au primit dânşii. De fiecare dată, am fost însoţiţi de un echipaj al Poliţiei Locale şi de un reprezentant al primăriei. Am rămas plăcut surprins că nu am întâlnit nicio problemă pe parcursul desfăşurării acţiunii. Unii oameni chiar ne-au aplaudat la propriu. Au fost făcute şi două adopţii', a declarat, pentru Agerpres, medicul veterinar Valentin Istrate, cel care a coordonat activitatea.

Potrivit dr. Valentin Istrati, operaţiunea întreprinsă joi şi vineri a rezolvat doar o parte din problema câinilor fără stăpân din staţiunea Lacu Sărat, având în vedere că, din estimările sale, în zonă încă mai sunt aproximativ 400 de câini.

'În urma estimărilor mele, în Lacu Sărat mai sunt lejer în jur de 400 de căţei pe domeniul public. Din punctul meu de vedere, asta generează din nou alte costuri. Dacă tu laşi restul de căţei pe stradă, ei se înmulţesc în şase luni şi o luăm de la capăt. Pentru viitor, le-am propus autorităţilor din localitate să încerce să găsească o asociere cu mai multe UAT-uri, ca să îşi rezolve această problemă, altfel banii aceştia au fost daţi degeaba. Noi tranchilizăm, iar armele costă, numai o seringă de tranchilizat costă 100 şi ceva de lei', a explicat dr. Istrati.

Câinii, duşi într-un adăpost

Cei 115 câini capturaţi din Lacu Sărat au fost duşi într-un adăpost privat din judeţul Galaţi, unde vor sta, conform legii, 21 de zile perioadă în care pot fi adoptaţi, după care, dacă Primăria Chiscani nu va plăti pentru găzduirea lor, se va trece la eutanasierea acestora.

Staţiunea Lacul Sărat, cunoscută în întreaga lume ca un izvor de sănătate şi relaxare, este situată în zona de câmpie din nord-estul Bărăganului, pe raza comunei Chiscani, la 5 km de municipiul Brăila şi cuprinde o bază de tratament proprie, dotată cu bazin pentru hidro-kinetoterapie, saună şi sală de gimnastică şi oferă, suplimentar, facilităţi de balneaţie liberă, cu băi de soare şi nămol. Staţiunea are, în prezent, o capacitate de 250 locuri şi este deschisă indiferent de anotimp.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel