Câinele, prietenul vârstnicilor. Cum îi ajută
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
batrani-caine
batrani-caine
Încă din anul 2011, americanii recomandau pacienților, care suferiseră un infarct, să plimbe un câine de două-trei ori pe zi. În Statele Unite a fost lansat chiar un program în acest sens, dezvoltat de medici și de asociațiile de protectie a animalelor din statul Wisconsin. Se numea "Prietenii cardiacilor". 
Specialiștii, care au monitorizat atent beneficiile, au constatat o îmbunătățire a stării de sănătate. Psihologii au observat o îmbunătățire a tonusului psihiv al celor care au ales să plimbe un câine, scria doctorulmeu.net.
Pentru a intra în programul "Prietenii cardiacilor" era nevoie de recomandarea doctorului și de un cățel. Programul ar putea fi aplicat cu succes și în România, luând în calcul numărul bolnavilor și al câinilor. Responsabilitatea pe care o impune un câine în casă și costurile întreținerii lui ar putea împiedica bătrânii din țara noastră să întrețină un câine, care le-ar asigura sănătatea fizică și psihică.
Americanii au mai avut o idee inedită: pacienții puteau plimba câinii din adăposturi, abandonați. Omul nu suportă întreținerea câinelui, iar patrupedul simte că are o familie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel