Data actualizării:
Data publicării:

Câinele lui Joe Biden, Commander, i-a mușcat de cel puțin 24 de ori pe agenții serviciilor secrete americane, arată documentele

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Ciobănescul german al președintelui american, Commander, a fost îndepărtat de la Casa Albă în octombrie anul trecut, după ce a mușcat o femeie ofițer.

Ciobănescul german al președintelui american, Commander, a fost îndepărtat de la Casa Albă în octombrie anul trecut, după ce a mușcat o femeie ofițer, ceea ce a făcut ca aceasta să aibă nevoie de îngrijiri medicale.

Acel atac a fost al 11-lea înregistrat public la acea vreme, dar au existat chiar mai multe atacuri decât cele raportate inițial, cel puțin 24 între octombrie 2022 și iulie 2023, potrivit unor noi documente obținute de CNN.

Incidentele au inclus membri ai Secret Service care au fost mușcați de încheietura mâinii, cot, antebraț, piept, talie, umăr și coapsă.

Un agent a avut nevoie de copci după ce a fost mușcat de antebraț la Casa Albă, în timp ce un altul a avut nevoie de șase copci la mână după ce a suferit o "rană deschisă adâncă și severă", arată documentele.

Agenții au fost nevoiți "să fie creativi pentru a ne asigura propria siguranță personală" din cauza comportamentului câinelui, a scris un agent special adjunct neidentificat, responsabil al Diviziei de protecție prezidențială, într-un e-mail din iunie 2023.

Scriindu-le colegilor de serviciu, agentul a spus: "Recentele mușcături de câine ne-au obligat să ne ajustăm tacticile operaționale atunci când Commander este prezent - vă rugăm să lăsați mult loc."

Un tehnician anonim al serviciilor secrete a scris că erau "îngrijorați de escaladarea comportamentului animalului de companie al familiei și că... ceva mai rău se va întâmpla altora" după un incident din octombrie 2022, a relatat CNN.

Incidentele nu s-au limitat la Casa Albă. Documentele arată că acestea au avut loc și la casele familiei Biden

Incidentele nu s-au limitat la Casa Albă. Documentele arată că acestea au avut loc și la casele familiei Biden din Wilmington și Rehoboth Beach, Delaware, la Camp David și în Nantucket, Massachusetts, unde familia Biden își petrece vacanța de Ziua Recunoștinței.

Elizabeth Alexander, purtătoarea de cuvânt a primei doamne Jill Biden, a subliniat anterior că soții Biden țin foarte mult la siguranța personalului și a celor care îi protejează în fiecare zi.

"Ei rămân recunoscători pentru răbdarea și sprijinul Serviciului Secret al SUA și al tuturor celor implicați, în timp ce continuă să găsească soluții", a adăugat ea.

Ea a mai spus: "Casa Albă ar putea fi un mediu stresant pentru animalele de companie".

Commander i-a fost dăruit președintelui american în decembrie 2021, când era un cățeluș, de către fratele său James.

Precedentul animal de companie al domnului Biden, un alt ciobănesc german pe nume Major, a fost trimis să locuiască la niște prieteni în Delaware după câteva incidente de mușcături ale sale, conform Sky News. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel