Câine bătrân din Mexic, victimă a narcotraficanţilor: I-au tăiat lăbuțele din față. "Este un erou! Viaţa lui este un exemplu de curaj"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Victimă a violenţei narcotraficanţilor care i-au tăiat labele din faţă, un câine bătrân din Mexic se află în cursa pentru titlul de animal de companie al anului acordat de iubitorii de animale de companie din Statele Unite.

Aceasta este povestea pe care Patricia Ruiz o împărtăşeşte pentru a promova realizarea vieţii ei - refugiul "Milagros caninos" (miracole canine) din sudul capitalei Ciudad de Mexico. Cu cele două proteze ale sale, Pay de Limon (Plăcintă cu lămâie) este vedeta sanctuarului care găzduieşte în jur de 400 de câini şi 89 de pisici, situat lângă zona canalului Xochimilco din capitală.

Patricia a spus povestea de zeci de ori. "Milagros caninos a primit un apel în urmă cu 14 ani în care se spunea că unui câine i s-au tăiat ambele labe din faţă", a spus Patricia Ruiz. Pay de Limon ar fi fost victima cartelului de droguri Zetas din statul Zacatecas (centru-nord), scrie Agerpres.

"Este un erou!"

Câinele a beneficiat de proteze din piele fabricate în Statele Unite, în Virginia. Cu blana sa albită de trecerea anilor, Pay de Limon este unul dintre favoriţii concursului "America's Favorite Pet".

"Este un erou!", se arată pe site-ul organizatorilor, https://americasfavpet.com. "Viaţa lui este un exemplu de curaj. Cazul lui Pay de Limon i-a emoţionat pe mexicani, poate pentru că este o dovadă simplă, dură şi emoţionantă a cruzimii cartelurilor de droguri".

Premiul constă în apariţia pe coperta revistei "Dogster Magazine" şi suma de 5.000 de dolari.

"Milagros caninos primeşte doar câini aflaţi în situaţii extreme", a explicat Patricia Ruiz. "Câini cu cancer, fără picioare, orbi, surzi, arşi, torturaţi, paralizaţi, drogaţi, mutilaţi...tot ce sunt capabile fiinţele umane", a mai spus ea, adăugând că refugiul a primit în decurs de 18 ani între 3.000 şi 4.000 de câini.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel