Caii de la Letea au fost salvaţi. Doi dintre ei au murit pe drumul spre abator şi alţii se află în stare critică
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
cal-delta
cal-delta

Doi dintre caii din Letea au murit în timpul transportului, Poliţia Animalelor a interceptat convoiul, iar restul cailor au fost adăpostiţi la o fermă din judeţul Brăila, spun reprezentanţi ai asociaţiilor de protecţie a animalelor.

Transportul celor 49 de cai de la Letea a fost oprit la Ianca, în drumul către abatorul din Sfântul Gheorghe, judeţul Covasna, în noaptea de vineri spre sâmbătă, iar animalele nu vor fi sacrificate, susţin sursele citate, potrivit Mediafax. Caii au fost duşi la o fermă din fermă din localitatea Urleasca, din judeţul Brăila, unde li s-au acordat îngrijiri medicale, au fost adăpaţi şi hrăniţi, organizaţia Vier Pfoten fiind implicată în salvarea acestor animale.

Mai mulţi cai se aflau într-o stare critică, specialiştii nedându-le şanse de supravieţuire.

Poliţişti de la Serviciul Ordine Publică din cadrul IPJ Brăila au întocmit dosar penal pentru rele tratamente aplicate animalelor, iar la recomandarea reprezentanţilor Direcţiei Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Brăila, sâmbătă, s-a dispus măsura transportării cailor în ferma din localitatea Urleasca, închiriată de asociaţiile pentru protecţia animalelor.

În momentul debarcării cailor la Urleasca, mulţi s-au prăbuşit din cauza faptului că au stat înghesuiţi în camion şi au amorţit, dar şi din cauza epuizării, ei nefiind adăpaţi pe parcursul celor peste 300 de kilometri cât a rulat transportul, până a fost oprit de Poliţie.

Surse din cadrul autorităţii sanitar-veterinare spuneau, vineri, că 19 din cei 49 de cai urcaţi în transportul către abator suferă de anemie infecţioasă, iar carnea animalelor, care au fost vândute de localnicii din C. A. Rosetti, va fi exportată pentru consum.

Citeşte şi:

Cai sălbatici din Deltă, vânaţi cu motociclete prin Pădurea Letea şi trimişi la abator

Poliţia rutieră, rugată de Poliţia Animalelor să oprească în trafic tirurile cu caii de la Letea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel