Cai omorâți și schingiuiți la Constanța de un procuror. Marinescu: Demersul nostru, o PREMIERĂ în România
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 28 ian 2021, 10:26
WhatsApp
Cai omorâți și schingiuiți la Constanța de un procuror. Marinescu: E o PREMIERĂ în România  /  Sursă foto: Pixbay
Cai omorâți și schingiuiți la Constanța de un procuror. Marinescu: E o PREMIERĂ în România / Sursă foto: Pixbay
Marius Marinescu, președintele Federației pentru Protecția Animalelor și Mediului (FPAM), a făcut o plângere la SIIJ pentru uciderea animalelor, cu intenție, fără drept și pentru rănirea și schingiurea acestora.

Potrivit informațiilor, Marius Valentin Ţ. de la DIICOT Constanța, proprietar a aproximativ 100 de cai în satul Cetatea de lângă Techirghiol, i-a înfometat, i-a ținut în condiții necorespunzătoare, fără asistență medicală și hrană și le-a pus viața în pericol. O parte dintre aceștia au murit, iar restul au ajuns într-o stare foarte gravă. Caii rămași în viață au fost confiscați de Poliție și duși la o fermă de lângă Constanța.

Federația pentru Protecția Animalelor și Mediului (FPAM), a depus o plângere penală la SIIJ:

„Împotriva acestui procuror, am înaintat o plângere penală Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, pentru uciderea animalelor, cu intenție, fără drept și pentru rănirea și schingiuirea acestora, sancțiuni prevăzute în Legea pentru Protecția Animalelor 205/2004 cu închisoare de până la un an de zile. Este vorba de fapte în formă continuată și de circumstanțe agravante, deoarece acest cetățean are calitatea de procuror la DIICOT și este obligat să aplice legea, nu să o încalce“, a punctat Marius Marinescu.

Procurorul merită 20 de ani de închisoare

„Ne așteptăm ca Justiția să îl condamne la aproximativ 20 de ani de închisoare, deoarece infracțiunea se pedepsește pentru fiecare cabalină în parte, la care se adaugă un spor de 30% pentru celelalte infracțiuni asupra celor 100 de cabaline. Faptele sunt de o gravitate extremă și cred că ne aflăm în fața unei premiere. Din câte știu, nu s-au mai făcut plângeri penale împotriva unui magistrat pentru astfel de fapte. Colegul meu, domnul Mircea Șrbănoiu, a înaintat, astăzi, această plângere penală către SIIJ“, a conchis președintele F.P.A.M.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?