Cahill, antrenorul Simonei Halep, a refuzat un jucător uriaș
Data publicării:
Autor: Vlad Manolache
WhatsApp
Darren Cahill a refuzat să antreneze unul dintre cei mai mari sportivi.

Darren Cahill a avut şansa să-l antreneze pe elveţianul Roger Federer, dar fostul antrenor al Simonei Halep (numărul 1 WTA) a refuzat să colaboreze cu tenismenul care ocupă locul trei în clasamentul ATP.

Darren Cahill, fostul antrenor al româncei Simona Halep, numărul unu mondial în tenisul feminin, s-a alăturat conducerii clubului de fotbal australian Port Adelaide FC, potrivit unui comunicat dat publicităţii, vineri, de gruparea de la antipozi.

În numele board-ului de conducere şi al întregului club, suntem încântaţi că Darren Cahill a acceptat invitaţia de a se alătura board-ului, a declarat preşedintele clubului, David Koch. Acesta a precizat de mai mult timp că dorea cooptarea lui Cahill în conducerea clubului, iar acum a reuşit în sfârşit să îl convingă.

Să avem pe cineva cu palmaresul lui Darren în sportul profesionist alături de conducerea clubului, este o lovitură de imagine din punctul de vedere al înaltei performanţe şi a dezvoltării sportive, a afirmat Koch, adăugând că tehnicianul a crescut la club şi era un ambasador al grupării.

Citește și: Darren Cahill, despre Halep: Nu am niciun dubiu!

A obținut 15 titluri ca jucător

Cahill a reuşit să câştige 15 titluri ca tenisman profesionist şi a antrenat trei jucători care au fost lideri mondial, americanul Andre Agassi, australianul Lleyton Hewitt şi românca Simona Halep.

Am fost apropiat de David Koch de mai mult timp şi acum pare momentul potrivit să dau curs acestei provocări la un club pe care îl iubesc. Simt că pot adăuga valoare conducerii clubului şi aştept cu nerăbdare să mă implic. Nu am nicio îndoială că se merge în direcţia bună, pe teren şi în afara lui, şi sunt foarte entuziast, a declarat Cahill.

Am avut norocul să fiu ambasador al clubului în ultimii ani şi am lucrat la unele proiecte ale clubului, care m-au ţinut conectat de acesta. Aştept cu nerăbdare să lucrez cu David şi Board-ul în capacitate oficială, a mai spus Darren Cahill.

Luna trecută, Cahill a primit un premiu de Excelentă în antrenorat, în cadrul Galei Premiilor Tenisului Australian.

De ce a renunțat la Halep

Pe 9 noiembrie, Darren Cahill anunţa că nu va mai colabora din 2019 cu Simona Halep, din motive familiale. Cahill a explicat că după mulţi ani în care a stat departe de familie a decis să ia o pauză de 12 luni de la antrenorat pentru a fi acasă, alături de copiii săi, în etape importante ale vieţii lor.

Darren Cahill a menţionat că va colabora cu postul de televiziune ESPN la trei turnee de Mare Şlem, Australian Open, Wimbledon şi US Open în 2019.

În ultimii doi ani, parteneriatul dintre Halep şi Cahill a însemnat că românca a urcat pe primul loc în clasamentul mondial, anul trecut în octombrie, şi a câştigat primul său titlu de Mare Şlem, anul acesta, la Roland Garros. Anul 2018 a fost al doilea an pe care Halep îl încheie pe primul loc în ierarhia WTA, fiind desemnată cea mai bună jucătoare a anului, pe lângă alte titluri cucerite în circuit.

Citește și: Halep, din nou pe teren. Cine a antrenat-o pe Simona

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel