Cafeaua, ficat, pancreas. Oncolog avertizează: Cafeaua, influență majoră. ”Acest lucru este dovedit”
Autor: Diana Popescu | Publicat pe: 18 sep 2017, 14:13
WhatsApp
Adina Croitoru, medicul primar oncolog la Institulul Fundeni, spune că apariția uneia dintre cele mai agresive boli, cancerul de pancreas este influențată și de către consumul de cafea.

”Despre cafea sunt două lucruri pe care le-am spus la congresele noastre de oncologie și anume cafeaua produce cancerul de pancreas, poate e prea mult spus produce pentru că nu este singurul factor de risc în apariția acestuia, se pare că influențează apariția și acest lucru este dovedit de unele trialuri, nedovedit de alte trialuri, dar în același timp cafeaua este un factor protector pentru apariția cancerului de ficat. Pentru ficat și nu hepatocelular.”, ne-a spus Adina Croitoru.

DCNews a demarat, în colaborare cu prof. dr. Irinel Popescu, președinte al Academiei de Științe Medicale, un proiect dedicat informării publicului, dar și a specialiștilor, asupra unor subiecte medicale de actualitate. Seria de emisiuni realizată de profesorul Irinel Popescu, sub egida Academiei de Științe Medicale, este publicată în rubrica Academia de Sănătate.

Răspunsul integral îl puteți urmări în video următor:

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?