Data publicării:
Cafea cu sare, cum o faci. Băutura nu este doar gustoasă, ci și sănătoasă
Ai băut vreodată cafea cu sare?
De ce beau oamenii cafea cu sare și cum se prepară corect cafeaua cu sare, a aflat UNIAN. Băutura nu este doar gustoasă, ci și sănătoasă.
Cafeaua cu sare este o băutură cu un gust mai blând, deoarece condimentul sărat înmoaie apa și înlătură amărăciunea cafelei. Sarea echilibrează, de asemenea, aciditatea din cafea. În plus, în sarea alimentară există ioni de sodiu care sporesc aroma, așa că mirosul unei astfel de cafele este pur și simplu uluitor.
Astfel, sarea poate fi un înlocuitor bun pentru zahăr și produse lactate, care sunt adăugate de iubitorii de cafea mai puțin amară. În plus, puteți bea cafea cu sare și pentru pierderea în greutate.
Apropo, există o tradiție interesantă legată de cafeaua sărată în Turcia. Dacă o fată a servit cafea iubitului ei, după ce a sărat-o foarte mult sau a stricat-o în alt mod, ea îi arată astfel că nu i-a plăcut. Acesta este un mod delicat de a refuza o cerere în căsătorie.
Cum să bei cafea cu sare
Pentru a face o cafea cu sare bună este important să urmați câteva reguli simple:
- Luați cafea cât mai fin măcinată - altfel adăugarea de sare nu va afecta gustul și mirosul. Cafeaua instant cu sare este, în general, o opțiune pe care puțini oameni o preferă.
- Boabele de cafea trebuie să fie de bună calitate, altfel nici aditivi nu vor ajuta.
- Separat, se servește un pahar de apă plată cu cafeaua cu sare.
Cafeaua cu sare - o rețetă clasică
Vei avea nevoie:
- un pahar cu apă (aproximativ 150-180 mililitri);
- cafea măcinată - 1,5 lingurițe sunt suficiente;
- un praf de sare;
- zahăr - o jumătate de lingură este suficientă.
Cafeaua și condimentele sunt turnate în ibric, alături de apă. Când spuma ajunge pe marginea ibricului se ia de pe foc și se toarnă într-o ceașcă de cafea.
Cafea cu sare și coniac
Poți încerca și rețeta de cafea cu sare și coniac. În această rețetă, sarea sporește nu doar aroma cafelei în sine, ci și a coniacului.
Vei avea nevoie:
- cafea măcinată - o linguriță și jumătate;
- coniac - o linguriță;
- apă - un pahar (aproximativ 150 mililitri);
- sare - un praf;
- zahăr - după gust.
Pregătiți cafeaua cu sare la fel ca și în rețeta de mai sus. Apoi, filtrați băutura și adăugați zahăr și coniac. Se amestecă și se lasă să stea câteva minute înainte de a fi băută.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News