Cadrele didactice aleg pensionarea, în locul scenariilor de revenire la şcoală
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Cadrele didactice cu experienţă reacţionează la scenariile propuse de ministerul Educaţiei şi al Sănătăţii cu privire la începutul şcolii. Aceştia spun că preferă să se pensioneze, decât să fie "jandarmi pentru elevi". 

„Menirea mea nu este să fac administrație acolo, în școală, cu copiii, să am grijă, vezi, se circulă așa, vezi că ai trecut banda, vezi că nu ai distanța necesară între copii. Copiii simt nevoia să comunice, să se joace și eu atunci trebuie să o fac pe jandarmul”, spune învățătorul pensionar Dumitru Ignăteanu, pentru Digi24.ro

Dumitru Ignăteanu are 66 de ani, iar ultimii 46 de ani i-a petrecut la catedră, fiind învățător la școala din localitatea ieșeană Erbiceni. La începutul anului și-a propus să revină alături de copii pe 14 septembrie, deși a împlinit vârsta de pensionare. Odată cu declanșarea pandemiei, însă, și-a schimbat opțiunile, în ciuda insistențelor colegilor.

„Chiar e lipsă la învățători, dar nu mă mai bizui în condițiile astea. Dacă o să fie vreo suplinire, așa, la urgență, cumva, și voi putea, mă duc, sau la alte activități, dar cu normă și responsabilități, în condițiile astea, nu. Am hotărât că întrerup, încetez activitatea și doresc să mă pensionez”, a declarat învățătorul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel