Cădere Guvern. Opoziția, moțiune de cenzură. Planul lui Orban
Data publicării:
Autor: Bogdan Cotigă
WhatsApp
Ludovic Orban
Ludovic Orban
Președintele PNL, Ludovic Orban, s-a declarat încrezător în succesul moțiunii de cenzură de săptămâna viitoare însă a precizat, pentru DC News, că lucrurile nu vor fi deloc simple.

Orban recunoaște că numărul de moțiuni de cenzură adoptate în istoria democrației postdecembriste este mic raportat la numărul de încercări nereușite.

"Fiecare încercare este făcută cu scopul de a reuși. Până la urmă în istoria parlamentarismului postdecembrist s-au depus peste 20 de moțiuni de cenzură și doar două au trecut - împotriva cabinetului Boc și cea împotriva lui Ungureanu. Deci trebuie să încerci, mai apar situații, conjuncturi", ne-a spus Orban. 

Cum se fac negocierile


În contextul în care ar mai fi necesare cel puțin 50 de voturi în plus pentru ca moțiunea să treacă, Orban nu a indicat de unde va lua aceste voturi, dar că să se fac eforturi de convingere. "Noi am avut echipe de negociere, fiecare fiind repartizată pe grupuri politice său pe parlamentari individual.  Ne străduim să convingem oameni,", ne-a mai spus Orban.   

Pe ce se bazează opoziția


Deputatul PNL, Raluca Turcan, a afirmat că 163 de parlamentari au semnat depunerea moțiunii de cenzură ”Ajunge! Guvernul Dragnea – Dăncilă, rușinea României!”. ”Astăzi, anunțăm doar Moțiunea de Cenzură și o vom înregistra, astfel încât planul abuziv pe care îl au cei din PSD-ALDE să fie dejucat! Depunerea o vom face vineri. PSD și ALDE doresc să grăbească votul asupra moțiunii pentru ca ulterior să aibă liber la furat prim adoptarea Ordonanței pe Amnistie și Grațiere. Toți cei care pot contribui la căderea acestei guvernări, dar nu o fac, trebuie să știe că poartă o mare responsabilitate și istoria îi va judeca. Dacă mâine ar cădea cabinetul Dragnea-Dăncilă, Guvernul României poate să devină o instituție publică dedicată interesului românilor, și nu hoardelor de incompetenți sau persoane fără discernământ care fac rău României”,  a declarat joi Raluca Turcan. 

VEZI ȘI:

MOȚIUNE CENZURĂ GUVERN DĂNCILĂ. Cifra zilei din PNL

Orban, moțiune de cenzură. Acuzații grave pentru Guvern


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel