Cada, chiuveta și toaleta pot fi curățate în 5 minute: trucul care vă salvează când sunteți foarte ocupați
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cada, chiuveta și toaleta pot fi curățate în 5 minute - trucul care vă salvează când sunteți foarte ocupați. Sursa - pixabay.com
Cada, chiuveta și toaleta pot fi curățate în 5 minute - trucul care vă salvează când sunteți foarte ocupați. Sursa - pixabay.com
Curățarea instalațiilor sanitare nu este un proces ușor. Gospodinele depun, de obicei, mult efort pentru a face cada, chiuveta și vasul de toaletă albe și strălucitoare.

Și cu cât obiectele sanitare sunt curățate mai rar, cu atât este mai dificilă îndepărtarea plăcii de calcar. Prin urmare, ar fi bine să se efectueze curățarea nu o dată pe săptămână sau lună, ci zilnic.  

Deci, procedura trebuie efectuată foarte des. Cu toate acestea, nu va dura mai mult de cinci minute. În plus, acest truc vă este de ajutor, dacă sunteți o persoană ocupată sau, pur și simplu, vă este lene.

Care este trucul

 

Puneți pe obiectele sanitare un agent de curățare sub formă de gel și lăsați-l să acționeze câteva ore. Gelul trebuie să fie pe suprafața toaletei, a căzii și a chiuvetei cu câteva ore înainte de curățare.

Faceți această acțiune dimineața, înainte de a pleca la muncă.  Când vă întoarceți, rămâne doar să curățați cu un burete toate obiectele sanitare și să le clătiți. 

Spălați lucrurile albe fără înălbitor: doar gospodinele pricepute cunosc acest remediu ieftin  

Aceste acțiuni vor dura câteva minute. În același timp, obiectele sanitare vor începe să strălucească.

Cu cât acțiunile de mai sus sunt efectuate mai des, cu atât mai puțin grav va fi riscul de contaminare a suprafețelor. Curățarea obiectelor sanitare va deveni mai ușoară de fiecare dată.

BONUS. Covorul din baie va fi mereu pufos, moale și va mirosi frumos. Iată ce ai de făcut  

 

Atunci când alegeți un covor pentru baie cel este mai bine să cumpărați unul care poate fi curățat în mașina de spălat.

Tuturor ne place ca după baie să pășim pe un covor curat și moale. La început, covorașul va fi exact așa cum vă doriți. Dar, după câteva luni, veți observa că acesta nu mai este pufos și nu miroase plăcut.

Cum se poate remedia situația? Iată cele mai frecvente greșeli de îngrijire a covoarelor de baie: 

Nu spălați covoarele cu detergent praf, deoarece nu se dizolvă complet, se instalează în fibre și le întărește. Folosiți detergent gel sau săpun.

Spune adio mirosului urât din cuptorul cu microunde: ai nevoie de câteva minute și de un singur ingredient

Temperatura de spălare nu trebuie să depășească 40 de grade. Nu folosiți balsam, deoarece se  acumulează în țesătură.

Un astfel de covoraș se usucă mai mult și absoarbe mai rău umezeala. Nu utilizați înălbitori și pudre cu efect de albire. Ele accelerează procesul de uzură a fibrelor.

Covorul trebuie spălat cel puțin o dată pe săptămână. Din punct de vedere vizual, poate părea curat, dar, de fapt, umiditatea este întotdeauna ridicată în baie și bacteriile se înmulțesc mai repede într-un astfel de mediu.

Pentru a obține cel mai curat rezultat, covorul trebuie spălat în două etape

Mai întâi, puneți covorul într-un lighean la înmuiat, apoi frecați-l cu săpun de rufe. Orice săpun de uz casnic este potrivit în acest scop. Frecați foarte bine covorul, pe ambele părți. Frecați și lăsați-l timp de 15 minute.

Vasele pot fi spălate și fără detergent: topul celor 5 produse naturale care ne vin în ajutor

Al doilea pas este să puneți covorul în mașina de spălat. Dacă covorașul este pe o bază tare sau nu poate fi spălat la mașină (producătorul trebuie să fi indicat aceste informații pe produs), spălați-l manual.

Covorul se spală la cel mult 40 de grade. Asigurați-vă că adăugați câteva linguri de bicarbonat de sodiu în gelul de spălat. De asemenea adăugați 100 ml de apă și 1/2 linguriță de acid citric dizolvat, în compartimentul pentru balsam.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel