Câciu: Toate deciziile referitoare la eventuale măsuri fiscale vor fi adoptate transparent
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Câciu: Toate deciziile referitoare la eventuale măsuri fiscale vor fi adoptate transparent / foto gov.ro - Adrian Câciu, ministru de Finanțe
Câciu: Toate deciziile referitoare la eventuale măsuri fiscale vor fi adoptate transparent / foto gov.ro - Adrian Câciu, ministru de Finanțe
Toate deciziile referitoare la eventuale măsuri fiscale vor fi adoptate transparent, în urma dialogului cu reprezentanţii mediului de afaceri, susţine ministrul Finanţelor, Adrian Câciu. 

'Firmele şi cetăţenii au nevoie de măsuri predictibile şi sustenabile, deoarece acestea produc efecte profunde la toate nivelurile', a afirmat Câciu.

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Finanţe, ministrul de resort a discutat miercuri cu delegaţia Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), condusă de Florin Jianu, şi cu preşedintele Camerei Consultanţilor Fiscali, Dan Manolescu, despre sustenabilitatea politicilor fiscal-bugetare şi consolidarea parteneriatului cu mediul de afaceri.

Alte teme discutate

Printre temele abordate s-a aflat cea referitoare la oportunităţile de finanţare oferite de Guvernul României prin programele de finanţare rapidă nerambursabilă, atât din fonduri naţionale, precum IMM şi AgroIMM, cât şi din fonduri europene. Totodată, s-a stabilit continuarea dialogului cu mediul de afaceri prin intermediul Consiliului Consultativ, structura care va fi înfiinţată în cadrul Ministerului de Finanţe.

Întâlnirea face parte din iniţiativa Ministerului Finanţelor, care îşi propune să integreze viziunea reprezentanţilor mediului de afaceri românesc în procesul de proiectare a politicilor publice, cu impact direct în economie.

Citește și: Explozie prețuri. Câciu: Va mai veni un val de inflație peste noi, inflația monetaristă

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a avertizat că va mai urma un val de inflație în România, din cauza măsurilor monetare luate de băncile centrale.

Ministrul Adrian Câciu a mai spus că inflația afectează inclusiv bugetul de stat, deoarece așa cum cresc încasările, tot așa cresc și cheltuielile.

'Inflația cu care ne confruntăm are două componente care se resimt și una care va veni. Cele care se resimt, le știm cu toții. În primul rând este inflația, datorită prețurilor la energie, care are componentă internă și componentă externă. Noi avem o explozie a prețurilor la energie. Este o parte a inflației.  O altă parte a inflației se datorează importurilor. Suntem o țară care depindem de importuri, mai ales pe investiții, unde nu avem producție internă. Aceasta este ceea ce resimțim astăzi.', a declarat Câciu.

'Va mai veni un val de inflație peste noi, inflația monetaristă', vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel