Câciu, REVOLTĂ: Atâta prostie și amatorism nu am mai văzut. MIZA este de MILIARDE de euro
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Economistul Adrian Câciu a criticat acțiunile Guvernului în contextul crizei sanitare provocate de pandemia COVID-19.

" Adevăruri. Pentru că văd ca actualii guvernanți se ascund în spatele unei contracții economice autogenerate pe care o pun pe seama situației sanitare și, pe cale de consecință, motivează că nu au avut din ce plăti factura socială. Ce am făcut noi?

1. Din decembrie 2019 am avertizat că scad veniturile bugetare inutil din cauza unor masuri care au favorizat câteva sectoare selecte din economie (sistem bancar, comunicații, energie plus marii evazioniști ai pieței part-time). Nu au ascultat. Pierdere 8 miliarde lei, buget de stat. Dar au câștigat inițiații a se vedea profitul de 2,8 miliarde lei sector bancar.

2. Pe 13 martie am prezentat un set de măsuri care permiteau o creștere economica de 3% în acest an, plan care avea calculat inclusiv efectul șocurilor externe recesioniste și costurile pandemiei. Nu au acceptat.S-au panicat, au împins în fața niște experți , au închis economia, dar mai ales au întârziat orice măsură compensatorie (suntem în septembrie și în afară de amânarea taxelor, măsuri de stimulare economică sunt la nivelul de jos al oricărei politici economice).Pierdere 20 miliarde lei la BGC. Pierdere PIB nominal 55 miliarde lei.

3. În iulie am revenit, situația se degradase enorm, am revenit cu un pachet de măsuri care aducea o situație neutra la creșterea economiei, dar anula orice contracție. Adică, creștere zero, dar nu scădere economică. Nu s-a acceptat.Figuri , orgolii, V-uri, frecție economică, în timp ce mii de companii au închis taraba și sute de mii de oameni au ajuns în șomaj.

Au rămas doar pe hârtie

Aceste programe de salvare nu se fac pe picior. Au muncit mulți oameni sa le facă, persoane de înalt profesionalism și care au ceea ce se numește patriotism economic. Degeaba. Au rămas pe hârtie pentru ca niște amatori nu au avut nici un gând real pentru România.Și am ajuns unde suntem.

Nu mai întrebați de ce nu sunt bani de pensii sau de alocații.Trenurile au plecat din gara. Că se mai poate, da. Dar nu cu ei. Ei nu știu să producă bani pentru factura socială si nici pentru factura economică. Ei știu doar pe datorie si câte un pic dar doar pentru cine trebuie.Și-au subjugat toate instituțiile independente care le cântă în strună deși sunt total pe dinafară în multe din afirmații și se decredibilizează constant.

De ce are nevoie România

Ce trebuie acestei țări este un guvern care să pună în aplicare un program de guvernare real, cu măsuri corelate între ele, care sa aducă plus valoare economică și socială si care să aibă un ministru de finanțe care sa știe să aducă venituri fiscale și care să știe si să poată să fie vertical. Să nu se bucure la comisioane, ca sa fiu mai concret. Și mai ales să fie competent. Pentru mine este evident că nu se vrea.

De ce? Miza este de miliarde de euro care nu trebuie să ajungă nici la oameni si nici la 500 de mii de antreprenori. Dură fază, nu? Reală, însă! Dacă doare ce spun, recomand cartea. De asemenea, oricine poate verifica ceea ce spun. Atâta prostie și amatorism nu am mai văzut de la Pogea.", a scris Adrian Câciu pe pagina sa de Facebook.

Adevăruri: Pentru că văd ca actualii guvernanți se ascund în spatele unei contracții economice autogenerate pe care o...

Publicată de Adrian Câciu pe Sâmbătă, 5 septembrie 2020

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel