Câciu, intervenţie în chestiunea pensiilor: Unii incompetenți se chinuie sa crească vârsta de pensionare
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Economistul Adrian Câciu comentează pe subiectul pensiilor şi al informaţiilor potrivit cărora s-ar lua în calcul majorarea vârstei de pensionare. 

"Văd că unii incompetenți se chinuie sa crească vârsta de pensionare pentru a amâna pe cât posibil iesirea 'decreteilor' la pensie... Căci, oricât ai vrea sa o ascunzi, aici e targetul. Pai nu e mai simplu sa dați un decret? Ca decreteii nu mai ies deloc la pensie dacă tot va încurcă atât de mult.

Aud? Orban nu e decrețel? Vreți sa lăsați bietul om petrecăreț fără pensie? Pai de unde bani de Lagavulin?", a scris economistul Adrian Câciu pe Facebook. 

PNRR şi pensiile - teme de discuţie în coaliţia de guvernare

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) şi pensiile s-au aflat printre temele discutate marţi de liderii coaliţiei de guvernare.

"Am discutat mai mult pe PNRR, am detaliat, am mai clarificat câteva aspecte", a declarat, la finalul şedinţei, vicepremierul Kelemen Hunor, lider al UDMR, care a susţinut că nu a fost o petrecere la reuniunea coaliţiei, în condiţiile în care marţi a fost ziua de naştere a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.

Vicepremierul Dan Barna a declarat că discuţia din cadrul coaliţiei guvernamentale a fost "foarte bună".

"Cea mai mare parte a discuţiei a fost legată de PNRR, suntem pe ultima turnantă practic, luni va fi transmis la Comisie. S-au mai reglat nişte detalii foarte importante, sunt optimist", a afirmat liderul USR PLUS.

El a menţionat că nu s-a abordat chestiunea majorării alocaţiilor pentru copii.

Atenţionat că ministrul Muncii, Raluca Turcan, a afirmat la şedinţa PNL că proiectul legii pensiilor nu a fost prezentat la Bruxelles aşa cum arată în România, Barna a spus: "În momentul acesta este şi concluzia la care am ajuns în discuţia coaliţiei. E foarte clar - şi acesta este un angajament faţă de Comisie - că vorbim de o nouă lege a pensiilor".

El a susţinut, totodată, că nu a auzit "niciun fel de reproş" în discuţia de marţi. "Dar, sunt lucruri care au trebuit să fie clarificate, legate de programarea plăţilor, legate de modalitatea în care structurăm această alocare a celor aproape 30 de miliarde între împrumuturi şi granturi, sunt chestiuni pe care ar trebui să le reglăm datorită feedback-ului primit de la Comisie", a completat vicepremierul Barna.

Şi premierul Florin Cîţu a susţinut că nu a participat la o petrecere, ci la şedinţa coaliţiei, adăugând că nu are informaţii că ar fi avut loc în acelaşi timp o masă festivă.

Întrebat ce prevede Hotărârea de Guvern referitoare la mesele festive, nunţi, botezuri, dacă se pot face în această perioadă, premierul a răspuns: "De la 1 iunie".

"Se pot face şi în această perioadă. Cu mască. (...) Nu pot să comentez ceva ce n-am văzut", a explicat Cîţu.

Întrebat dacă se va păstra stagiul minim de cotizare la pensie sau va creşte, prim-ministrul a arătat că "legea pensiilor o să fie publicată, o să fie în transparenţă, sunt mai multe etape", potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel