Data publicării:

Cabal şi Farah, campioni de dublu la Wimbledon, decoraţi de preşedintele ţării

Autor: Sebastian Florea | Categorie: Sport
WhatsApp

Jucătorii columbieni de tenis Juan Sebastian Cabal şi Robert Farah, primii sud-americani triumfători în proba masculină de dublu de la Wimbledon, au primit luni Marea Cruce a Ordinului Naţional de Merit din mâna preşedintelui columbian Ivan Duque, cu prilejul unei festivităţi la Casa de Carino, reşedinţa oficială a preşedintelui, relatează EFE.

Cei doi tenismeni au fost primiţi de şeful statului în Plaza de Armas, unde batalionul de gardă prezidenţial a interpretat tradiţionalul cântec Colombia tierra querida. 

Pentru prima oară în istoria Wimbledonului un dublu latino-american a câştigat turneul. Pentru prima oară în istoria acestui Grand Slam steagul Columbiei a strălucit la Wimbledon şi a strălucit prin talentul sportivilor noştri, a spus preşedintele Duque.

Nu găsim cuvinte de mulţumire pentru această primire, a spus Cabal, 33 ani, în timp ce Farah a adăugat: Nu putem descrie plăcerea şi fericirea de a reprezenta o ţară atât de frumoasă ca a noastră şi sperăm că vom aduce şi mai multe bucurii.

Perechea columbiană Juan Sebastian Cabal/Robert Farah, favorită nr. 3, a cucerit trofeul în proba de dublu masculin la turneul de tenis de la Wimbledon, al treilea de Mare Şlem al anului, după ce s-a impus în cinci seturi, 6-7 (5), 7-6 (5), 7-6 (6), 6-7 (5), 6-3, în faţa francezilor Nicolas Mahut/Edouard Roger-Vasselin. În acest an, cei doi columbieni au mai câştigat turneele de dublu de la Roma şi Barcelona.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel