Câștigătorii UNDERCLOUD 2016
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
”Omul-pernă”, regizat de Eugen Gyemant, a primit premiul pentru cel mai bun spectacol la cea de-a noua ediţie a Undercloud - Festivalul Internaţional de Teatru Independent, care s-a desfăşurat în perioada 22 – 31 august, la ArCuB Gabroveni din Capitală, scrie news.ro.

La categoria Cea mai bună actriţă, premiul i-a revenit Ilonei Brezoianu pentru rolul din spectacolul 'Fata din curcubeu' de Lia Bugnar. Premiul juriului a fost oferit, la ediţia din acest an a Festivalului Undercloud, teatrului independent Unteatru.

Premiul Undercloud pentru concept, regie şi interpretare a fost împărţit, la ediţia 2016 a festivalului, de spectacolele Aleargă, fals jurnal de jogging' şi 'Protagonista'. Premiul 'Under Any Cloud' pentru promovarea şi susţinerea generaţiei de tineri de la Cluj i-a fost acordat regizorului Mihai Măniuţiu. 'Îmi face foarte mare plăcere să primesc acest premiu şi sper să dovedesc şi în anii care urmează că nu mi l-aţi dat de pomană', a spus, cu umor, Mihai Măniuţiu.

Ultimul premiu al serii a fost unul de excelenţă, acordat de criticul de teatru Octavian Saiu echipei spectacolului 'Tragedianul'. Pentru a primi distincţia, pe scenă au urcat actorul Alister O'Loughlin şi regizoarea Miranda Henderson.

Un premiu special i-a fost oferit şi lui Sally Hobson, director al Festivalului Internaţional de la Edinburgh. Seara s-a încheiat cu spectacolul 'Opiniile unui clovn', regia Anca Maria Colţeanu, cu Alex Buescu, un spectacol despre Hans Schnier, artistul nefericit din perspectiva căruia este privită societatea germană din timpul şi de după cel de-Al Doilea Război Mondial.

Undercloud a avut loc sub egida programului european 'Europe for Festivals. Festivals for Europe' şi a oferit peste 40 de spectacole româneşti şi internaţionale. Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Mişcarea Undercloud, cu sprijinul ArCuB, cofinanţat de AFCN. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel