CÂȘTIGĂTORII Premiilor Muzicale Radio România 2015
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Duminică, 22 martie, a avut loc cea de-a XIII-a ediţie a Galei Premiilor Muzicale Radio România. Trupa 3 Sud Est a primit trofeul "Artistul anului 2014".

Au fost acordate 15 premii pe genuri şi categorii pentru cele mai bune performanţe ale anului trecut în muzica pop, folk, pop-dance şi pop-rock, artişti de top ai show bizz-ului românesc şi numeroase hituri ale anului 2014 figurând pe lista nominalizaţilor.

Premiile au fost înmânate de invitaţi speciali, interpreţi şi compozitori, personalităţi ale vieţii muzicale: Mădălin Voicu, Horia Moculescu, Mihai Pocorschi, Adrian Sână, Laurenţiu Duţă, Dan Popi, Marcel Pavel, George Natsis, dar şi de realizatorii de emisiuni de la Radio România: Bogdan Pavlică, Ionuţ Dragu, Daniela Mihai Soare, Mihai Cosmin Popescu şi Gabriel Marica. Premiul Artistul anului a fost oferit de Ovidiu Miculescu, Preşedinte Director General al Radio România.

Premiul special pentru întreaga carieră a fost înmânat de către compozitorul Laurenţiu Duţă compozitorului Horia Moculescu, care a fost aplaudat îndelung la scenă deschisă.

VEZI ȘI: Adrian Sărmășan, interviu. Artistul, nominalizat la Premiile Radio România

Interpreta Alexandra Ungureanu şi realizatorul Matinalului Radio România Actualităţi Eugen Rusu au prezentat cea de-a XIII-a ediţie a Galei Premiilor Muzicale Radio România – eveniment transmis în direct de Radio România Actualităţi şi de Radio România Internaţional. Veţi putea urmări înregistrarea spectacolului pe 5 aprilie, la TVR 1 - coproducător al evenimentului.

Seara s-a încheiat cu recitalul incendiar susţinut de 3 Sud Est.

Iată lista întreagă a câștigătorilor Premiilor Muzicale Radio România:

Trofeul "Artistul anului 2014" a revenit trupei 3SE (3 Sud Est). Premiul a fost înmânat de către Ovidiu Miculescu, preşedintele-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR).

Trupa 3 Sud Est a primit şi premiul la categoria "cel mai bun cântec pop", pentru melodia "Emoţii".

"Cântecul anului 2014" a fost desemnat "Pe aripi de vânt", interpretat de Delia şi Kaira.

Pe de altă parte, trupa Maxim a primit premiul pentru "cel mai bun debut" al anului 2014.

Trupa Direcţia 5 a primit premiul pentru "cel mai bun album", pentru discul "Rock' n roll baby".

"Cel mai bun cântec pop-dance" a fost desemnat "Mamma mia", interpretat de Elena Gheorghe şi Glance, în timp ce premiul pentru "cel mai bun cântec pop-rock" a fost primit de melodia "De la capăt", a trupei Voltaj. Formaţia Voltaj a primit şi trofeul pentru "cel mai bun artist pop-rock".

Pe de altă parte, What's Up a primit premiul pentru "cel mai bun mesaj", pentru melodia "Taxi".

"Cel mai bun compozitor" a fost desemnat Adrian Sînă, în timp ce Delia a primit premiul pentru "cea mai bună interpretă", iar Cristi Enache a câştigat trofeul pentru "cel mai bun interpret".

Premiul pentru "cel mai bun duet" a fost câştigat de melodia "Noapte caldă", interpretată de Bere Gratis şi Sore.

Totodată, cântăreţul Mircea Vintilă a primit premiul la categoria "omul cu chitara".

Premiul special pentru întreaga carieră a fost acordat compozitorului Horia Moculescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel