Céline Dion, noi detalii despre boala rară: ”Devorată de 30 de ani”
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa Foto YouTube Entertainment Tonight
Sursa Foto YouTube Entertainment Tonight
”Céline Dion este devorată de 30 de ani”. Biograful ei oficial explică ce se află în spatele bolii rare care a afectat-o, sindromul persoanei rigide.

Celine Dion, care a împlinit 54 de ani pe 30 martie, suferă de sindromul persoanei rigide. Este o tulburare neurologică foarte rară, care afectează în medie una dintr-un milion de oameni. O afecțiune care o obligă să îndure spasme și dureri severe în tot corpul. Ea se chinuie adesea să se miște și uneori boala o împiedică să cânte.

Céline Dion a comunicat în lacrimi că este bolnavă și din acest motiv a fost nevoită să anuleze toate spectacolele din 2023. Biograful ei oficial, Elisabeth Reynaud, a dezvăluit cauzele acestei patologii rare cunoscute sub numele de sindromul persoanei rigide, de care artista suferă de 30 de ani.

Într-un interviu recent, scriitoarea Elisabeth Reynaud, care a scris cel puțin două biografii ale cântăreței, a dezvăluit cauzele acestei boli rare care afectează sistemul nervos, scrie publicația Di Lei.

”Sistemul nervos a fost lovit primul”, a explicat biograful vedetei, ”sunt mușchii, evident este vocea, este modul de a se ridica, tot sistemul ei nervos a explodat complet după cele două mari încercări”, referindu-se la moartea lui René Angelil, soțul lui Céline Dion, care a murit în 2016, cu puțin timp înainte de a împlini 74 de ani, și la moartea mamei vedetei, Thérèse, în 2020, după o lungă suferință. 

Publicul și cariera ei, originea bolii lui Celine Dione

Dar moartea soțului și a mamei ei ar fi accelerat starea artistei care era deja compromisă. Potrivit biografului, originea bolii lui Céline Dion se află în public și în cariera ei de muzician care a pus-o la încercare timp de 30 de ani:

”Publicul este un canibal care devorează artiștii. Celine Dion a fost devorată timp de 30 de ani. Și-a dat sufletul, trupul, puterea, viața și apoi dintr-o dată a avut o lovitură mare, pierderea celor doi stâlpi ai vieții. Dintr-o dată i-au dispărut cei doi stâlpi și s-a prăbușit”, a mai declarat scriitoarea Elisabeth Reynaud.

Spasmele, crampele, picioarele răsucite, insomnia, slăbirea, anorexia, toate aceste simptome aproape că au eliminat-o pe fraimoasa Celine Dion. Termenul medical pentru boala lui Céline este sindromul persoanei rigide.

Celine Dion își anulează concertul de la București pe care trebuia să-l susțină în vară: Mă doare să vă anunţ că nu voi fi pregătită

"Mă doare să vă anunţ că nu voi fi pregătită să-mi reiau turneul în Europa. Mi-e dor să vă văd pe toţi... să fiu pe scenă... să cânt pentru voi. Întotdeauna mă dăruiesc 100% în show-urile mele, dar nu vă pot oferi asta acum. Ca să pot ajunge din nou la voi nu am altă variantă decât să mă concentrez pe sănătate şi să sper că sunt pe drumul cel bun spre vindecare", a anunţat Celine Dion.

Artista a onorat primele 52 de date ale turneului mondial "Courage World Tour" în America de Nord înainte de începutul pandemiei, când, în luna martie 2020, turneul a trebuit să ia o pauză. De atunci, Celine primeşte tratament şi se recuperează în urma unor spasme musculare persistente, care au împiedicat-o să mai concerteze. Echipa medicală a lui Celine Dion continuă să urmărească evoluţia afecţiunii şi să o trateze, precizează sursa citată... Citește mai multAICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel