Buzoian condamnat pentru zădărnicirea combaterii Covid. Vicol: Mă îngrozesc! Așa ceva nu este normalitate, nici dreptate!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Buzoian condamnat pentru zădărnicirea combaterii Covid. Vicol: Mă îngrozesc! Așa ceva nu este normalitate, nici dreptate!
Buzoian condamnat pentru zădărnicirea combaterii Covid. Vicol: Mă îngrozesc! Așa ceva nu este normalitate, nici dreptate!
Deputatul PSD, Laura Vicol, a transmis un mesaj tranșant în cazul primului român condamnat cu executare pentru zădărnicirea combaterii Covid, după ce a evadat din curtea spitalului, deși rezultatul testului a fost negativ.

Un bărbat de 37 de ani, cu handicap psihic, din județul Buzău este primul român condamnat la un an de închisoare cu executare pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după ce în primăvara anului trecut a evadat dintr-un modul izolator aflat în curtea secţiei de boli infecţioase a Spitalului Judeţean, unde aştepta rezultatul testului pentru COVID-19.

Însă testul a indicat ulterior că el nu era infectat cu Covid, dar suferea de TBC. Decizia instanței este definitivă, iar buzoianul este condamnat la închisoare cu executare pentru zădărnicirea combaterii bolilor deși nu avea Covid-19.

Deputatul Laura Vicol a transmis un mesaj pe rețelele de socializare cu privire la acest caz halucinant.

'Nu am obiceiul de a comenta deciziiile Justiției, dar, spre deosebire de alții, eu nu pot să exult, ci, dimpotrivă, pot să mă îngrozesc de faptul că cineva este condamnat la 1 an de închisoare cu executare pentru că ar fi zădărnicit combaterea bolilor, deși nu era bolnav de coronavirus.

Vorbim despre un om cu dizabilități - care pot inclusiv explica gestul său de a fugi din spital - și pe care statul în loc să îl ajute îl pedepsește. Și mai este și este bolnav de TBC și îl băgăm între alți deținuți, acum generând de fapt riscul unui dezastru sanitar.

Pentru mine, și cred că pentru orice om de bun-simț, așa ceva nu este normalitate. Și nici dreptate. Sigur, dorim respectarea regulilor, dar legea nu se aplică doar în literă, ci și în spirit.

Ce fel de satisfacție și cui poate oferi o astfel de pedeapsă, nedreaptă zic, când trăim într-o țară în care zburdă liberi pe stradă criminali de pe șosele, violatori de copii, agresori de soții și așa mai departe cu largul concurs al unor oameni din aceleași instituții care ar trebui să aplice legea așa cum se cuvine? #credindreptate', a scris Laura Vicol.

CITEȘTE ȘI  România riscă să fie condamnată la CEDO în cazul Matei Strugurel, bărbatul din Buzău condamnat pentru zădărnicirea combaterii bolilor

CITEȘTE ȘI: Buzoian condamnat la închisoare pentru zădărnicirea combaterii bolilor în pandemie. Piperea: IMENSĂ eroare judiciară!

CITEȘTE ȘI Condamnat la închisoare pe bază de coronavirus. Unde sunt cei zeci de mii de români care strigau ”Jos Dragnea” la OUG 13, în Piața Victoriei, când ai nevoie de ei?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel