Buzăul, mai cu moț, are doi brazi de Crăciun
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
brad
brad

Buzoienii au în centrul oraşului doi brazi amplasaţi la o distanţă de câţiva zeci de metri unul faţă de celălalt. Oamenilor nu le-a plăcut primul brad natural şi au asaltat primăria cu numeroase cereri de a aduce un brad mai înalt, la fel ca în anii trecuţi.

Autor: Anca Murgoci

Bradul plantat lângă monumentul eroilor Revoluţiei de la 1989 este mult prea mic pentru dorinţele locuitorilor oraşului. Aceştia au asaltat primăria prin intermediul site-urile specializate în petiţii online sau la audienţe cu cererea de a aduce un brad mult mai înalt.

Pe site-ul www.domnuleprimar.ro a fost postată o sesizare pentru primăria oraşului Buzău: "Domnule Primar, cu respect ţin să vă anunţ, că dacă dumneavoastră nu aţi văzut cumva că anul acesta în faţa sediului instituţiei pe care o conduceţi a fost amenajat cel mai mic, urât, pricăjit şi prost împodobit BRAD DE CRĂCIUN pe care l-am văzut până acum. Pe deasupra, mai este însoţit şi de cei mai murdari OAMENI DE ZĂPADĂ (care de fapt sunt gri), astfel încât nici măcar fiul meu în vârstă de patru ani nu a mai vrut să facă poze lângă ei pentru „că sunt muldari”. Vă mulţumesc!" Declaraţia este preluată fără nicio modificare gramaticală. Alte reclamaţii pe care cetăţenii le-au făcut la adresa primarului Buzăului, Constantin Boşcodeală (PSD), le puteţi găsi pe site-ul menţionat anterior.

Potrivit www.adevărul.ro, viceprimarul Fănică Bârlă a declarat "Dacă buzoienilor le stătea pe suflet acest lucru, trebuia să facem ceva. Aşa că, le-am făcut un pom de iarnă de Moş Nicolae, şi un altul, de Moş Crăciun. Norocul nostru este că am primit bradul cadou de la colegii din Harghita, pe lângă cel pe care l-am amplasat în parcul Crâng, pentru Orăşelul Copiilor. Nu ne-a costat decât transportul lui pe distanţa de 250 de metri, firma de iluminat public asigurând gratis instalaţiile de lumini".

Bradul cel nou amplasat este mai mare cu 20 de metri faţă de celălalt vechi care a creat nemulţumiri în rândul buzoienilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel