Data publicării:

Buzău: Şcoală de vară organizată pentru 400 de copii de către Teach for Romania la Costeşti şi Mihăileşti

Autor: DCNews Team | Categorie: Stiri
WhatsApp

Un număr de 400 de copii din şcolile gimnaziale Costeşti şi Mihăileşti, din judeţul Buzău, participă la şcoala de vară organizată în perioada 25 iulie - 7 august de către organizaţia Teach for Romania, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău.

Potrivit unui comunicat transmis sâmbătă AGERPRES, această şcoală de vară face parte din programul de practică pedagogică, componentă a Academiei de Leadership şi Pedagogie - bootcampul de pregătire iniţială pentru cei 47 de profesori şi învăţători din generaţia a şasea susţinută de Teach for Romania.

Potrivit unui comunicat de presă transmis AGERPRES, prima zi de practică pedagogică începe pe 29 iulie şi cuprinde ore de predare, asistenţă la alţi colegi, reflecţie, feedback şi mentorat. Calitatea procesului este asigurată cu sprijinul a 20 de mentori, profesori şi alumni ai programului, care, alături de tutorii coordonatori, îi susţin pe profesori în planificarea şi implementarea unor activităţi care să răspundă nevoilor de învăţare ale copiilor'.

"Această experienţă este posibilă datorită partenerilori noştri: Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău, Şcoala Gimnazială Mihăileşti, Şcoala Gimnazială Costeşti, Primăria Buzău, Primăria Mihăileşti şi Primăria din Costeşti, care se implică activ, alături de organizaţie, în desfăşurarea practicii pedagogice. Lor li se alătură Liceului cu Program Sportiv "Iolanda Balaş Soter" şi Şcoala Gimnazială "Sfântul Apostol Andrei", care ne oferă spaţii de cazare şi de studiu pentru a ne desfăşura activitatea în cele mai bune condiţii", a precizat sursa citată.

Academia de Leadership şi Pedagogie este un program de pregătire iniţială care dezvoltă competenţe de leadership prin intermediul unei experienţe didactice relevante în comunităţi vulnerabile. Astfel, viitorul profesor este ajutat să înţeleagă provoăarile din sistemul de educaţie românesc pentru a putea acţiona ulterior ca un model de success pentru copii şi un agent de schimbare în şcoală şi societate. Experienţa prin care trec participanţii ia forma unui bootcamp de 6 săptămâni, cu un program intens de pregătire ce cuprinde 200 de ore de training-uri şi workshop-uri în Bucureşti pe 3 direcţii de învăţare: autocunoaştere şi dezvoltare personală, abordarea strategică a predării şi construirea comunităţii de învăţare şi practică. Perioada teoretică este dublată de cea practică, prin care profesorii aduc în realitatea copiilor strategiile învăţate în sălile de curs.

Teach for Romania este o organizaţie non-profit care activează din 2014 şi care a adus un sistem de performanţă în educaţia din sistemul public din România. Pentru împlinirea viziunii, educaţie de calitate pentru toţi copiii din România, organizaţia atrage şi pregăteşte oameni motivaţi de a deveni agenţi de transformare în sistemul educaţional românesc, din rolurile de profesori şi învăţători, pentru copiii din medii vulnerabile. În cei doi ani de predare ca profesor sau învăţător sprijinit de Teach for Romania, participanţii au parte de programe de pregătire şi training din partea unor profesionişti în pedagogie şi leadership, dar şi acces la cea mai mare comunitate globală în educaţie şi leadership - Teach for All. La finalul celor doi ani, absolvenţii programului sunt încurajaţi să continue schimbarea începută în şcoală prin iniţiative cu impact în societate, de antreprenoriat, educaţie, politici publice şi media.

În anul şcolar 2018-2019, 111 învăţători, profesori şi alumni Teach for Romania au ajuns la peste 9.000 de copii din mediile vulnerabile din 100 de şcoli, din Bucureşti şi din 17 judeţe: Braşov, Argeş, Dâmboviţa, Vâlcea, Olt, Ilfov, Giurgiu, Vrancea, Prahova, Ialomiţa, Galaţi, Călăraşi, Constanţa, Buzău, Iaşi, Suceava şi Bacău. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel