Buzău, REFERENDUM 26 septembrie 2021. Primarul din Țintești demonteză fake news-urile cu taxele mărite și animalele din gospodărie
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto Facebook Constantin Toma
Foto Facebook Constantin Toma
Primarul comunei Țintești, Aurel Stoica, a vorbit, în exclusivitate pentru DC News, despre referendumul unirii cu orașul Buzău.

DC News: De ce considerați necesară unirea comunei Țintești cu orașul Buzău?

'În primul rând, unirea comunei Țintești cu orașul Buzău este benefică pentru o dezvoltare mai rapidă a localității, prin racordarea directă la utilități, precum gaz, apă și canalizare. Suntem foarte aproape de Buzău.', a declarat primarul Aurel Stoica.

DC News: Cum le răspundeți celor care spun că localnicii din Țintești vor plăti impozite mai mari sau nu vor mai fi lăsați să crească animale?

'Doar legea poate să interzică! Dacă vine o hotărâre de Guvern în care se va spune că este interzis să se crească animale, nu avem cum să nu o aplicăm. Însă o asemenea lege nu există și nu văd cine ar putea să interzică creșterea animalelor. Din contră, noi sprijinim crescătorii pentru a face o piață locală la Ținteși exclusiv cu produse bio!', a spus primarul Aurel Stoica.

DC News: În cât timp se vor vedea beneficiile acestui referendum dacă el va trece?

'Nu se poate spune exact în cât timp pentru că referendumul va ajunge pe masa Guvernului și vom ajunge la mâna Executivului, cât va dura acolo, conform legii, vom vedea. Probabil vorbim despre 3, 5, 6 luni. Este important cât de repede se va mișca Guvernul, dar am văzut că ei au alte problemele cu alegerile (n.red alegerile de la conducerea PNL) și nu știu cât timp vor avea de noi. Să subliniez următorul lucru: Ținteștenii și buzoienii trebuie să aibă încredere pentru că dorim doar lucruri bune. Sunt anumite persoane care bagă bățul prin gard pentru ca acest referendum să nu se întâmple și vin cu argumente nefondate cum ar fi că vor crește taxele și impozitele sau că nu vor mai putea oamenii crește animale. Este fals. Este stabilit prin lege să nu creștem taxele și impozitele timp de 5-6 ani. Rămân neschimbate în comuna Țintești.', a menționat primarul Stoica.

'De asemenea, vom crește în continuare animale, fără probleme. I-am asigurat pe cetățeni de acest lucru. La nivelul localității vom păstra birouri pentru anumite instituții, precum Asistența socială. Vor rămâne aici și Biroul agricol, Taxe și impozite, Starea civilă și cineva care să poarte corespondența, omul de legătură între Primăria Țintești și Primăria Buzău. Noi avem o mare șansă, prin acest referendum, de a ne conecta la utilități!', a declarat Aurel Stoica, primarul comunei Țintești, pentru DC News.

CITEȘTE ȘI Referendum unire Buzău - Țintești. Cel mai puternic argument pentru a vota DA, dincolo de ce spun Toma și Bolojan

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel