Bustul lui Avram Iancu, dezvelit la Palatul Parlamentului - VIDEO
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
Un bust al lui Avram Iancu, realizat dintr-un aliaj de bronz, a fost dezvelit luni, la Palatul Parlamentului.

Un bust al lui Avram Iancu, realizat dintr-un aliaj de bronz şi având inscripţionat citatul 'Unicul dor la vieţii mele este să-mi văd naţiunea mea fericită', a fost dezvelit luni, la Palatul Parlamentului, în prezenţa preşedintelui PNL Ludovic Orban şi a mai multor parlamentari şi primari liberali. Ceremonia a debutat în sunetul tulnicelor, iar Taraful de la Horea a interpretat mai multe cântece populare.

'Avram Iancu a intrat în Parlamentul României în sărbătoarea Centenarului. Ziua de astăzi, 19 noiembrie 2018, este o zi importantă pentru toţi moţii, pentru Ţara Moţilor şi mai ales pentru Parlamentul României. Astăzi, cu doar câteva zile înainte de sărbătorirea Marii Uniri de la 1 decembrie, avem bucuria şi onoarea ca aici, în Parlamentul României, să dezvelim bustul marelui erou Avram Iancu. Simpla rostire a numelui lui Avram Iancu trezeşte sentimente de patriotism şi mândrie naţională pentru că Iancu este cel mai tânăr şi mai iubit erou al tuturor românilor', a afirmat deputatul liberal Corneliu Olar, care s-a ocupat de aducerea bustului în Parlament. El a spus că acest eveniment aduce 'un omagiu eroului Avram Iancu şi pentru speranţa că visul lui se va împlini cândva, poate mâine'.

VIDEO

Potrivit lui Olar, bustul a fost sfinţit, în 19 aprilie, în urmă cu şapte luni, în comuna Horea, de un sobor de preoţi, în frunte cu Înalt Preasfinţitul de Alba Iulia Irineu. 'Promit că voi face toate demersurile ca Avram Iancu, cel mai tânăr şi iubit erou, să aibă în cel mai scurt timp, în Parlament, o statuie, pentru că o merită', a adăugat Olar.

Nora deputatului liberal, Ancuţa Olar, şi un reprezentat al moţilor au interpretat mai multe cântece populare, printre care 'Noi suntem români' şi Marşul lui Avram Iancu. 'Bustul lui Avram Iancu stă acum în Casa Parlamentului. Noi am avut această frumoasă sărbătoare, este extrem de frumos că în Anul Centenarului se întâmplă şi lucruri frumoase care dau mesaje adevărate către români', a declarat preşedintele PNL Ludovic Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel