Buşoi, reacţie după lansarea Planului european de combatere a cancerului
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Astăzi, în ajunul Zilei mondiale de luptă împotriva cancerului, prezentăm Planul european de combatere a cancerului.

"Ca președinte al Intergrupului de Luptă Împotriva Cancerului din Parlamentul European, salut Planul european de combatere a cancerului, lansat astăzi de Comisia Europeană", a transmis europarlamentarul român Cristian Buşoi.

Ce prevede programul

Cu un cuantum total de 4 miliarde de euro, Planul va aborda întregul parcurs al bolii, de la prevenire la calitatea vieții pacienților bolnavi de cancer și a persoanelor care au supraviețuit acestei boli, prin:

-Prevenire, prin acțiuni care abordează principalii factori de risc precum tutunul;

- Depistare timpurie a cancerului prin îmbunătățirea calității diagnosticelor și a accesului la aceste;

- Diagnosticare și tratament, prin acțiuni menite să asigure o îngrijire mai bine integrată și cuprinzătoare în domeniul cancerului și abordarea accesului inegal la îngrijiri și la medicamente de calitate;

- Îmbunătățirea calității vieții pentru pacienții bolnavi de cancer și pentru persoanele care au supraviețuit acestei boli.

În 2020, 2,7 milioane de persoane din Uniunea Europeană au fost diagnosticate cu această boală și alte 1,3 milioane de persoane și-au pierdut viața din această cauză. În lipsa unor măsuri concludente, se estimează că, până în 2035, numărul cazurilor de cancer va crește cu aproape 25%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel