Data publicării:

Business Plan 2018 – rolul firmelor de exercițiu

Autor: Flaviu Predescu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Business Plan 2018 – rolul firmelor de exercițiu
Business Plan 2018 – rolul firmelor de exercițiu

Etapa finală a celei de-a  X-a ediții a Competiției Naționale Business Plan 2018 s-a desfășurat pe 10 mai, la Timișoara.

Competiția a fost coordonată la nivel național de către Centrul National pentru Dezvoltarea Învățământului Profesional si Tehnic, care a asigurat suportul metodologic pentru etapele locală - județeană – regională și națională. Evenimentul a fost găzduit de Consiliul Județean Timiș, alături de Inspectoratul Școlar Județean Timiș și Colegiul Economic „Francesco Saverio Nitti" Timișoara, școala câștigătoare a ediției anterioare.

Cele opt regiuni ale României au fost reprezentate de câte o firmă de exercițiu, câștigătoare a etapei regionale, astfel: APICOLAND - BÂRLAD, HONNEY BEE-SCORNICEȘTI, WHISPERS OF ELEGANCE – BUCUREȘTI, VIN LA TINE – SATU MARE, COMORILE STUPULUI-BUZĂU, BIO LIFE TECHNOLOGY – PLOIEȘTI, SURVIVOR- TÎRGU MUREȘ, MAGIC 4'U – ARAD.

Despre rolul firmelor de exercițiu

„Firmele de exercițiu sunt apanajul liceelor tehnologice, însă feedback-ul primit de la angajatori referitor la elevii care au învățat într-o firma de exercițiu, ne îndreptățesc să ne gândim că în viitorul apropiat să propunem includerea acestora în cadrul educației tuturor elevilor, deoarece pe lângă spiritul antreprenorial, elevii își dezvoltă multe alte competențe legate de comunicare, informatică, economie și stimulează dezvoltarea personală, autocunoașterea, creativitatea, inițiativa, asumarea riscurilor, toate acestea fiind necesare in formarea unui comportament profesionist la locul de munca. Toți oamenii, indiferent de profesia lor, sunt antreprenori pentru că dorința de a cerea face parte din ADN-ul uman, motiv pentru care, vă invit la un moment de reflexie, pornind de la ceea ce spunea Steve Jobs, cofondator Apple:

Prin acest fel de activități organizate la nivel național CNDIPT îsi dorește să vină în sprijinul dezvoltării competențelor antreprenoriale ale elevilor, prin facilitarea corelării pregătirii teoretice cu pregătirea practica. De asemenea, ne dorim familiarizarea elevilor cu activitățile specifice mediului real economic, asumarea riscurilor dar și dezvoltarea unor competențe necesare unui antreprenor în ziua de azi." a declarat în exclusivitate pentru DC News - directorul general CNDIPT Dalia Mircea – Daramus.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel