Bursele elevilor din Sectorul 1 ”erau cele mai mari din România”, dar Armand le-a tăiat. Tudorache: Au făcut dezastru. Cum să le iei copiilor banii?
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Daniel Tudorache, candidat la Primăria Sectorului 1, a vorbit despre una dintre deciziile luate de Clotilde Armand, la începutul mandatului, și pe care ar anula-o imediat la revenirea în funcție.

Daniel Tudorache, fostul edil în Sectorul 1 și candidat independent pentru aceeași funcție, a vorbit în cadrul emisiunii electorale ”Ce se întâmplă”, moderată de Răzvan Dumitrescu despre una dintre deciziile luate de actualul primar și pe care ar anula-o la revenirea în administrarea Sectorului 1.

”Prima, cea mai importantă, pentru că elevii, copiii noștri merită, bursele. Bursele la finalul anului 2020 erau la un nivel ridicat în Sectorul 1. Erau cele mai mari din România. 

În primele luni, și asta mă doare cel mai mult, Clotilde Armand împreună cu consilierii PNL, pentru că la început de mandat ei s-au înțeles, atunci au făcut dezastru în primărie și pot să vă mai dau câteva exemple.

Atunci, eu consider că și-au bătut joc de Primăria Sectorului 1, au redus bursele, ceea ce nu este normal”, a declarat Daniel Tudorache la ”Ce se întâmplă” de la DC News Tv și DC News.

Întrebat care este motivul pentru care actuala administrație a luat această decizie, Tudorache a spus că nu știe, cât privește o posibilă economie la buget ca urmare a tăierii burselor, a ținut să sublinieze că ”ea nu își cheltuie banii. A rămas în fiecare an cu bani. Cum să le iei copiilor banii? Știți cum este? Cum zice Curtea Constituțională. Când le-ai dat un salariu, pe urmă nu mai poți să îl reduci, pentru că așa spune.

Tu le dai copiilor un salariu, acea bursă, și vii apoi și spui că e prea mult. Noi când am hotărât, în timpul mandatului meu, că atât merită copiii noștri, merită tot ce e mai bun”, a mai spus Tudorache, întărind ideea că aceasta ar fi primă măsură pe care ar anula-o: ”Este cea mai importantă”.

Mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel