Burse pentru 1.500 de elevi din Brăila, acordate de la bugetul local municipal
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Aproximativ 1.500 de elevi vor primi, în primul semestru din acest an şcolar, burse de la bugetul local în valoare totală de peste 70.000 lei, potrivit unei hotărâri luate de Consiliul Local Municipal Brăila.

Bursele vor fi acordate pentru 1.411 elevi din 39 de unităţi de învăţământ gimnazial şi liceal din municipiu, majoritatea burselor de performanţă şi de merit urmând să fie primite de elevii de la Liceul cu Program Sportiv, Liceul de Arte, Colegiul 'Nicolae Bălcescu', Colegiul 'Gh. I. Murgoci', Liceul 'Nicolae Iorga', Şcoala 'Fănuş Neagu', Şcoala 'Ion Creangă' şi Şcoala 'Mihai Eminescu'. Potrivit hotărârii CLM Brăila, vor fi acordate 81 burse de performanţă în cuantum de 60 lei/lună, 897 burse de merit - 50 lei/lună, 50 burse de studiu - 45 lei/lună şi 383 burse de ajutor social - 40 lei/lună.

Bursele de performanţă se acordă elevilor care au obţinut un premiu la etapele naţionale ale olimpiadelor şi concursurilor organizate de Ministerul Educaţiei Naţionale, celor care s-au calificat în loturile de pregătire organizate de MEN pentru competiţiile internaţionale şi celor care au obţinut premii la etape naţionale ale concursurilor cultural-artistice, cu caracter sportiv sau tehnico-ştiinţific, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel