Bursa a deschis în creştere şedinţa de luni 21 octombrie 2019, cu tranzacţii de peste 7,8 milioane lei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Tranzacţii cu acţiuni BRD în valoare de 7 milioane de lei au urcat, luni, rulajul pe Bursa de la Bucureşti la peste 7,8 milioane de lei, în primele 50 de minute de la deschiderea şedinţei. 

BVB a deschis în creştere pe majoritatea indicilor prima şedinţă a săptămânii, BET, indicele care arată evoluţia celor mai lichide 16 companii, înregistrând o apreciere de 0,62%. Indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, creştea cu 0,59% iar indicele BET-FI al SIF-urilor consemna un declin de 0,15%. BET-NG, indicele celor 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, se aprecia cu 0,80%.

Totodată, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a deschis în creştere cu 0,51%, iar reperul de randament al fondurilor de investiţii, BET-BK, era pe plus cu 0,4%. Conform datelor BVB, cele mai mari creşteri ale valorii acţiunilor le înregistrau OMV Petrom (+1,69%), Bermas (+1,54%) şi Purcari Wineries Public Company Moldova (+1,4%). Pe de altă parte, în scădere erau acţiunile SOCEP (-2,5%) şi SIF Muntenia (-0,28%), scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel