Burleanu, favorit să devină următorul președinte al UEFA. Liderul FRF ar fi varianta de compromis a opozanților lui Ceferin
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres
Aleksander Ceferin, actualul președinte al UEFA, își propune să își extindă mandatul până în 2031, însă planurile sale au generat o puternică opoziție din partea unor figuri de frunte din fotbalul european.

Conform informațiilor publicate de cotidianul britanic The Independent, Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal (FRF), este considerat favoritul opozanților lui Ceferin pentru a prelua conducerea UEFA.

Surse din cadrul The Independent susțin că există un sprijin crescând pentru Răzvan Burleanu ca urmare a opoziției față de planurile de prelungire a mandatului lui Ceferin. Conform informațiilor recente, modificările propuse în statutul UEFA ar permite președintelui să dețină funcția pentru mai mult de trei mandate, lucru care a stârnit dezacorduri în rândul membrilor de top ai organizației.

Ceferin a prezentat aceste planuri în cadrul unei reuniuni a Comitetului Executiv al UEFA, organizată înaintea tragerii la sorți a grupelor pentru turneul final al Euro 2024. Conform surselor, contestatarii principali ai acestor modificări sunt condusi de David Gill, membru al Comitetului Executiv al UEFA din 2013.

Articolul menționează că mulți dintre cei implicați în dispută consideră că Răzvan Burleanu ar putea fi cea mai bună alegere pentru președinția UEFA, având în vedere competențele sale și experiența în domeniul fotbalului. Burleanu, în vârstă de 39 de ani, este văzut ca un administrator responsabil, cu o legătură puternică în fotbal datorită tatălui său, fost fotbalist de primă ligă. El a fost membru al Consiliului FIFA din aprilie 2021 și a lucrat în diverse grupuri de lucru ale UEFA, având și o teză de doctorat în management organizațional.

Aleksander Ceferin, avocat de profesie, a fost anterior președintele Federației Slovene de Fotbal și a fost ales ca președinte al UEFA în 2016. Mandatul său curent se încheie în 2027, dar el aspiră să conducă UEFA până în 2031, în cazul în care propunerea sa va fi ratificată la congresul UEFA din februarie, unde va avea nevoie de o majoritate de două treimi din cei 55 de membri ai organizației.

În contextul actualului climat al fotbalului european, o competiție pentru președinția UEFA se conturează între Ceferin și susținătorii săi și Răzvan Burleanu, un nume tot mai invocat ca posibil succesor, însoțit de sprijinul și aprecierea pe care le-a obținut în cadrul comunității fotbalistice europene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel