Burgeri ușori de vinete: sunt mai gustoși și mai buni decât cei cu carne
Astăzi vă oferim un preparat simplu pentru cei care iubesc burgerii de legume și vor să mănânce sănătos.
Burgerii ușori din vinete sunt delicioși și, în același timp, buni pentru sănătate. Chiar și copiii, care sunt mereu reticenți la legume, îi vor iubi la cât de gustoși sunt.
Ingrediente pentru 4 persoane:
2 vinete,
busuioc după gust,
50 grame de parmezan,
4 chifle (de preferat cu cereale),
ulei, sare, usturoi.
Metoda de preparare
Vinetele se spală, se curăță de coajă și se taie cuburi. Într-o tigaie antiaderentă se pune un strop de ulei și se pun vinetele să se rumenească bine. Lasă-le, apoi, să se răcească.
Vinetele răcite se un într-un bol, se adaugă sarea, puțin busuioc tocat mărunt, parmezanul ras și usturoiul tocat.
Ștrudel cu dovlecei: o umplutură, gustoasă și cremoasă, învelită într-un foietaj crocant
Amestecați bine ingredientele. Dacă compoziția este prea moale puteți adăuga puțin pesmet pentru a o face mai consistentă. Odată ce compoziția este gata, a venit timpul să creați burgerii. Aceștia trebuie să aibă aceeași grosime și formă pentru a evita problemele în timpul gătirii.
Pizza delicioasă de casă: este mai bună decât cea din pizzerie și te va cuceri de la prima bucățică
Acum gătiți-i într-o tigaie antiaderentă, cu puțin ulei de măsline extravirgin, având grijă să-i gătiți bine pe ambele părți. Burgerii de vinete se pun pe chifle și se servesc. Poftă bună!
BONUS. Pizza cu cartofi: o rețeta perfectă de făcut acasă. Gustul ei nu vă va dezamăgi
Pizza cu cartofi este perfectă pentru a fi servită la o cină cu prietenii sau ca și un aperitiv sățios. Gustul acestei pizza simple, dar delicioase, nu vă va dezamăgi.
Pizza cu cartofi va deveni arma ta secretă cu care îți vei cuceri oaspeții. Vei vedea că toată munca ta va fi foarte răsplătită.
Pentru realizarea acestei rețete, iată ingredientele de care ai nevoie:
200 grame de cartofi,
50 grame făină integrală,
950 grame faină albă,
750 de grame de apă rece,
240 ml de ulei,
22 grame sare,
4 grame drojdie de bere.
Rețeta pas cu pas
În primul rând, puneți făina albă și făina integrală în robotul de bucătărie. Pornim aparatul și amestecăm. Adăugăm, apoi, puțină apă rece, împreuna cu drojdia mărunțită. Frământați cu energie.
Când compoziția devine omogenă, se mai toarnă puțină apă și sare. Integram și lăsăm aluatul să se odihnească 10 minute, după care adaugăm restul de apă. Amestecam din nou, după ce adăugăm uleiul.
Desert cu fistic, hitul delicios al acestei veri. Ușor și rapid de făcut
Punem aluatul în frigider pentru o zi. Totuși, după 4 ore frământăm din nou aluatul. Apoi îl punem din nou la frigider pentru încă 20 de ore.
După ce timpul a expirat, scoatem aluatul din frigider și îl așezam pe suprafața de lucru, pe care am presărat niște griș de grâu dur. Împărțim aluatul în bucăți de 700 de grame fiecare.
Așezăm bucățile de aluat pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și îl lăsăm să crească, acoperit cu un prosop, aproximativ 4 ore.
După cele 4 ore, aducem aluatul din nou pe suprafața de lucru, presărată din abundență cu făină. Se întinde aluatul cu mâinile și se pune în tava pe care urmează să o punem la cuptor. Întindeți aluatul să acopere toată tava.
Apoi pe suprafața aluatul adăugăm felii subțiri de cartofi cruzi, pe care le-am ținut 2 ore în apă rece. Evident, înainte de a le pune pe pizza, feliile de cartofi trebuie bine uscate. La final sărăm și stropim feliile de cartofi cu ulei. Repetăm procedura cu toate bucățile de aluat.
Punem pizza într-un cuptor încălzit în prealabil. Coacem pizza 16 minute la o temperatură de 250 de grade. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News