Data publicării:

Burger King ajunge în instanță pentru că sendvișurile din reclame par mult mai mari decât în realitate

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Pexels
FOTO: Pexels
Un judecător american a respins cererea Burger King de a anula un proces, susținând că a înșelat clienții înfometați făcându-și sandwich-ul Whopper să pară mai mare decât este în realitate.

Judecătorul de district Roy Altman din Miami a declarat că Burger King trebuie să se apere împotriva unei afirmații conform căreia reprezentarea Whoppers pe panourile de meniu din magazine induce în eroare clienții rezonabili, ceea ce echivalează cu o încălcare a contractului, scrie Reuters.

Clienții din acțiunea colectivă propusă au acuzat pe Burger King că a descris burgeri cu ingrediente care „debordează peste chiflă”, făcând să pară că burgerii sunt cu 35% mai mari și conțin mai mult de două ori mai multă de carne.

Burger King, o unitate a Restaurant Brands International, a replicat că nu sunt obligați să livreze burgeri care arată „exact ca imaginea”, dar judecătorul a spus că este la latitudinea juraților să decidă.

Altman a respins afirmațiile bazate pe reclame TV și online, negăsind niciuna în care Burger King să fi promis „mărimea” unui burger sau greutatea unei chifle.

Burger King și avocații săi nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii marți. Avocatul reclamanților nu a fost imediat disponibil pentru comentarii. Eforturile anterioare de a media o înțelegere s-au dovedit fără succes.

McDonald's și Wendy's se apără împotriva unui proces similar la tribunalul federal din Brooklyn, New York. Avocatul reclamanților de acolo a citat luni opinia lui Altman pentru a justifica lăsarea acestui caz să continue.

Taco Bell, o unitate a Yum Brands, a fost dat în judecată luna trecută la tribunalul din Brooklyn pentru că a vândut Crunchwraps și pizza mexicană care se presupune că conțin doar jumătate din umplutura promisă.

Fiecare proces urmărește despăgubiri de cel puțin 5 milioane de dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel