Ei bine, bureții vechi de vase pot fi folosiți și în afara bucătăriei, cum ar fi în grădină. Află cum să reciclezi bureții de bucătărie și să profiți la maxim de ei.
Ai observat vreodată că atunci când un obiect este uzat, oamenii tind să-l arunce și să cumpere altul nou. Dar știi că poți să reciclezi anumite obiecte într-un mod foarte original? Acesta este mai ales și cazul bureților vechi de bucătărie, care pot fi folosiți pentru a proteja plantele.
Menta, o plantă aromată cu o mie de utilizări și beneficii. Cum se plantează în ghivece
O modalitate de a recicla bureții este să-i amesteci cu pământ. Mai întâi trebuie să tai buretele în bucăți mici de aproximativ 1 cm lățime. Apoi umple ghiveciul cu pământ, adăugând și bucățile de burete.
Bucățile mici de burete vor avea grijă ca rădăcinile plantei să crească rapid și optim, datorită spațiilor goale create. Într-adevăr, nu trebuie să uiți că, pe lângă faptul că au nevoie de apă, rădăcinile au nevoie și de aer pentru a se dezvolta cel mai bine.
Afidele sunt încă o ciumă pentru majoritatea plantelor și este extrem de greu de eliminat. În acest caz, te va ajuta un burete de bucătărie. Înmoaie buretele în orice produs conceput pentru a ucide dăunătorii și șterge plantele.
Alungă șoarecii. Înmoaie buretele în uleiul esențial la alegere și pune-l în ghiveci. Este puțin probabil ca șoarecii vor dori să se apropie de sursa mirosului.
Pune o picătură de iod în apă și mușcata de pe pervaz va înflori abundent
O altă utilizare a bureților vechi de bucătărie este plantarea din semințelor. Taie buretele în două, pe orizontală. Așează semințele pe o parte a buretelui, la cel puțin 2 cm una de cealaltă. Acoperă semințele cu cealaltă parte a buretelui. Apoi, introduce buretele într-un recipient care conține puțină apă și să așteaptă u răbdare să germineze semințele.
După 2 săptămâni vei vedea primele rezultate, iar atunci când răsadurile vor atinge aproximativ 10 cm, va fi necesar să le transferi într-un ghiveci cu pământ.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Medeea Marinescu își explică lipsa de reacție publică după ce Florin Piersic a fost internat de urgență
- BANCUL ZILEI: Secretul ascuns al limbii române
- Medicul Alin Popescu, despre un aliment de pe masa de Paște: Preparat așa... e nenorocire completă / Asta e o regulă pe care mulţi nu o respectă, din păcate
- Tragedia din Vinerea Mare care a făcut înconjurul lumii. Peste 100 de români, majoritatea copii, au ars de vii în biserică
- Mircea Diaconu: E un fenomen, pe care nu-l sesizează aproape nimeni, care se petrece în România. Sunt vizați tinerii educați, IT-iștii, modernitatea țării
- BANCUL ZILEI: Ați greșit numărul!
- Vasile Bănescu explică: De ce slujba de Înviere nu are loc în biserică. Când începe și când se termină sfânta slujbă a Paștelui
- Miracolul Luminii Sfinte? Ce știm despre aprinderea ei: Un arab și un turc verifică înainte Sfântul Mormânt
- Mioara Roman îi trimite semne Oanei Roman, din lumea de dincolo, chiar în Săptămâna Mare / foto în articol
- Preotul Paul Iulius Negoiță, despre cea mai importantă tradiție de Înviere. Puțini mai respectă de Paște această regulă foarte veche, dar extrem de valoroasă