Bureții vechi de vase pot proteja plantele de interior. Iată ce trebuie să faci
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Bureții vechi de vase pot proteja plantele de interior. Iată ce trebuie să faci. Sursa foto: freepik.com
Bureții vechi de vase pot proteja plantele de interior. Iată ce trebuie să faci. Sursa foto: freepik.com
Mulți cred, greșit, că toți bureții pentru vase pot fi folosiți doar în bucătărie. 

Ei bine, bureții vechi de vase pot fi folosiți și în afara bucătăriei, cum ar fi în grădină. Află cum să reciclezi bureții de bucătărie și să profiți la maxim de ei.

Ai observat vreodată că atunci când un obiect este uzat, oamenii tind să-l arunce și să cumpere altul nou. Dar știi că poți să reciclezi anumite obiecte într-un mod foarte original? Acesta este mai ales și cazul bureților vechi de bucătărie, care pot fi folosiți pentru a proteja plantele.

Menta, o plantă aromată cu o mie de utilizări și beneficii. Cum se plantează în ghivece

O modalitate de a recicla bureții este să-i amesteci cu pământ. Mai întâi trebuie să tai buretele în bucăți mici de aproximativ 1 cm lățime. Apoi umple ghiveciul cu pământ, adăugând și bucățile de burete.

Bucățile mici de burete vor avea grijă ca rădăcinile plantei să crească rapid și optim, datorită spațiilor goale create. Într-adevăr, nu trebuie să uiți că, pe lângă faptul că au nevoie de apă, rădăcinile au nevoie și de aer pentru a se dezvolta cel mai bine.

Cum să crești kiwi acasă în ghiveci? Urmează sfaturile grădinarilor și te vei bucura de fructe sănătoase și suculente

Afidele sunt încă o ciumă pentru majoritatea plantelor și este extrem de greu de eliminat. În acest caz, te va ajuta un burete de bucătărie. Înmoaie buretele în orice produs conceput pentru a ucide dăunătorii și șterge plantele.  

Alungă șoarecii. Înmoaie buretele în uleiul esențial la alegere și pune-l în ghiveci. Este puțin probabil ca șoarecii vor dori să se apropie de sursa mirosului. 

Pune o picătură de iod în apă și mușcata de pe pervaz va înflori abundent

O altă utilizare a bureților vechi de bucătărie este plantarea din semințelor. Taie buretele în două, pe orizontală. Așează semințele pe o parte a buretelui, la cel puțin 2 cm una de cealaltă. Acoperă semințele cu cealaltă parte a buretelui. Apoi, introduce buretele într-un recipient care conține puțină apă și să așteaptă u răbdare să germineze semințele.

Fertilizează plantele cu ajutorul unui ingredient din bucătărie: vor fi sănătoase și vor crește rapid

După 2 săptămâni vei vedea primele rezultate, iar atunci când răsadurile vor atinge aproximativ 10 cm, va fi necesar să le transferi într-un ghiveci cu pământ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel