Burduja, preşedintele PNL Sector 1, mesaj pentru Armand de Ziua Mediului: "Război absurd care trebuia tranşat în justiţie, nu cu scandal"
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 05 iun 2021, 13:19
WhatsApp
Facebook Sebastian Burduja
Sebastian Burduja, preşedintele PNL Sector 1, spune că primarul Clotilde Armand trebuia să rezolve problema cu Romprest pe gunoiul din sector în justiţie, nu cu scandal. 

"Nu este din vreo țară din lumea a treia, nici din vreo comună uitată de lume în România profundă. Este chiar din sectorul 1 al Bucureștiului, într-un război absurd care ar fi trebuit tranșat în justiție, nu cu circ şi scandal. Solicităm din nou primarului sectorului 1 să-și asume rezolvarea acestei probleme grave și să prezinte public planul pe care-l are și soluțiile necesare.

Art. 154 (1) din Codul Administrativ este, la propriu si la figurat, litera de lege: “Primarul asigură respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor, a prevederilor Constituției...”

Constituția României, Art. 34 – Dreptul la ocrotirea sănătăţii:(1) Dreptul la ocrotirea sănătăţii este garantat.(2) Statul este obligat să ia măsuri pentru asigurarea igienei şi a sănătăţii publice.

Se aude?", a scris Sebastian Burduja pe Facebook. 

G Ad:

PNL Sector 1, reacţie publică 

”Stimați cetățeni ai sectorului 1, 

Am primit fiecare mesaj trimis de dumneavoastră pe tema crizei gunoiului din comunitatea noastră. Înțelegem și vă împărtășim frustrarea și dezamăgirea. Suntem profund îngrijorați de această situație gravă, care afectează calitatea vieții și sănătatea publică în sectorul 1. Inclusiv în ultimele zile, PNL i-a atras atenția primarului Clotilde Armand, în repetate rânduri, într-un cadru privat, dar și în mod public, că vom ajunge în acest punct critic.

Ne dorim să putem face mai mult. Însă lucrurile sunt foarte clare: primarul și aparatul său administrativ sunt cei responsabili cu execuția acestui contract, inclusiv cu rezolvarea problemelor apărute. 

Îi solicităm din nou primarului Clotilde Armand să își asume rezolvarea urgentă a situației și să prezinte public soluțiile identificate. PNL a propus de la bun început și continuă să susțină prezentarea pe deplin transparentă a faptelor, a blocajelor și a căilor de rezolvare. Nu vom tolera această situație și nici amenințările și defăimările care vizează Partidul Național Liberal și consilierii săi, transmise cu iresponsabilitate în spațiul public tocmai de cei care ar trebui să găsească soluții, rezervându-ne dreptul să sancționăm în instanță aceste abuzuri. 

Sectorul 1 trebuie să fie un reper de curățenie și administrație performantă, nu o groapă de gunoi. 

Sebastian Burduja, președinte PNL Sector 1: „Facem un apel la responsabilitate, transparență și asumare. Nu ne interesează cine ridică gunoiul — nici pe noi, nici pe cetățenii sectorului 1. Ne interesează ca cetățenii să nu aibă de suferit, iar legea să fie respectată. Suntem conștienți că bucureștenii din sectorul 1 așteaptă o rezolvare promptă a problemelor lor, nu scandaluri interminabile. Așteaptă soluții serioase, nu improvizații. Echipa PNL Sector 1 asigură în continuare toate părțile implicate de întreaga disponibilitate pentru rezolvarea acestei probleme prin dialog și cooperare”, transmite PNL Sector 1, în criza gunoaielor din Sector. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro