Data publicării:

Bunicul copiilor loviți de mașină în parcul Pantelimon, strigăt de disperare către politicieni: "Vor să scape"

Autor: Dan Carp | Categorie: Stiri
WhatsApp
Bunicul copiilor loviți de un șofer fără permis în parcul Pantelimon a transmis un mesaj politicienilor. 

Doi copii care se aflau pe trotinete, însoțiți de mamă, au fost loviți în parcul Pantelimon, pe o alee unde se parchează mașinile, dar destinată traficului pietonal. Șoferul este un individ de 16 ani, care în mod evident, nu avea permis de conducere. Individul i-a lovit și i-a prins între autoturismul pe care îl conducea și altul parcat. Băiatul a decedat, iar fetiței i-a fost amputat un picior. Imediat după ce au văzut ce s-a întâmplat, ambii indivizi care se aflau în mașină au fugit de la locul accidentului. Camerele de supraveghere i-au surprins însă pe amândoi, astfel că a fost o chestiune de câteva minute până să fie identificați. 

Bunicul celor doi copii face un apel la politicieni. El vrea ca legile să fie mai dure pentru șoferii care conduc fără permis de conducere și comit accidente.

"Sperăm ca măcar ea să rămână în viață. Ne bucurăm de fiecare zi alături de ea, dacă Ștefan Bogdan Andrei nu putem, care este înmormântat aici, măcar de această fetiță să ne bucurăm. E mare păcat că Dumnezeu a făcut ce a făcut, luând un suflet și schingiuind alt suflet. Ne simțim groaznic. Este o durere mare pe care o resimțim cu toții: soția mea, eu, fiul meu, nora mea. A băgat în pământ un suflet nevinovat de 9 ani și jumătate, a înjumătățit corpul unei fetițe de 7 ani jumate, iar pe noi, ceilalți patru, ne-a distrus. Pentru noi, viața nu mai are nici un sens. Acești oameni vor să scape cu control judiciar pe motiv că a fost o joacă. Nu! Cerem ministrului Justiției, cerem guvernului României, cerem Senatului României să înăsprească legile, să se dubleze pedepsele pentru cei care conduc fără permis. Aici, omul a condus conștient că se poate întâmpla ceva, dar a zis că nu e nici o problemă, că e o joacă, el plătește că are avocat," a spus bunicul copiilor.

"Mi se pare corect să se dubleze pedeapsa"

Acesta spune că i se pare normal ca o persoană care a condus fără permis să-și asume consecințele

"Mi se pare corect să se dubleze pedeapsa și să se dea circumstanțe agravante deoarece sunt patru infracțiuni: ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, fugă de la locul accidentului și cea mai gravă, conducere fără permis. Îți asumi în momentul în care conduci fără permis și conduci pe trotuar, pe unde circulă lumea. Trebuie să-ți asumi pedeapsa, iar această pedeapsă trebuie să fie cu executare și la maximum. Nu să-i dea un an de zile, să meargă la școala de corecție. Eu cer să se schimbe legea, ONG-urile să mă ajute, la fel și societatea civilă, astfel încât să putem schimba legea, să fie o lege egală și dreaptă pentru toți, altfel vom ajunge o țară bananieră," a mai spus bunicul copiilor la Antena 3. 

Cum s-a întâmplat accidentul din parcul Pantelimon

 

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București au depus la dosar imagini de pe camerele de supraveghere stradală care surprind momentul în care un tânăr de 17 ani se urcă la volanul mașinii, cu puțin timp înainte de a provoca accidentul în parcarea exterioară a Parcului Pantelimon.

Imaginile arată cum un tânăr de 19 ani, purtând un tricou alb, coboară de la volanul unei mașini oprite pe marginea unei străzi și face schimb de locuri cu tânărul de 17 ani, îmbrăcat într-un tricou negru.

Aceste înregistrări contrazic declarațiile rudelor tânărului de 17 ani, care susțineau în presă că prietenul său de 19 ani s-ar fi aflat la volan în momentul producerii accidentului.

Mario Danciu, în vârstă de 17 ani, este în prezent arestat preventiv, fiind acuzat că a lovit mortal cu mașina un băiat de 9 ani și a rănit grav pe sora acestuia, de 7 ani, în parcarea exterioară a Parcului Pantelimon.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel