Bunică și nepoată moarte, după ce au mâncat pește congelat. Medicul Radu Țincu a zis care sunt scenariile posibile
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Medicul toxicolog Radu Țincu a vorbit despre pericolul din spatele alimentelor contaminate, după ce o fetiță și unica sa și-au pierdut viața după ce au mâncat pește congelat.

Luni, 29 aprilie 2024, o fetiță și bunica sa și-au pierdut viața, cel mai probabil din cauza unei toxiinfecții alimentare, după ce în cursul zilei de duminică ar fi mâncat pește congelat. Bunicul este, de asemenea, în stare gravă la spital.

Radu Țincu, medic toxicolog, într-o intervenție telefonică la Antena 3 CNN, miercuri, 1 Mai 2024, a vorbit despre pericolul din spatele produselor congelate și stricate, din cauza cărora cele două persoane și-au pierdut viața.

„Este vorba de posibilitatea unei toxiinfecții alimentare, însă e nevoie de rezultatele analizelor prelevate atât din alimente, cât și de la necropsie. Eu văd două scenarii posibile:

- contaminarea cu microorganisme, cu bacterii care nu au fost distruse, din cauza preparării insuficiente a peștelui. Ele au rămas și au produs această infectare a organismului.

- contaminarea cu alt substanțe chimice, toxice. Aceasta este și ea probabilă, pentru că substanțele chimice nu sunt distruse prin preparare și ele pot să persiste chiar dacă peștele a fost gătit.

În mod clar vorbim de o bacterie destul de virulentă. Pentru a produce decesul unei persoane, este clar că avem de-a face cu un efect extrem de rapid și extrem de violent asupra organismului, care a produs un colaps cardio-respirator și a provocat, în final, decesul“, a precizat medicul Radu Țincu.

CITEȘTE ȘI        -      Ministerul Sănătății, informații despre bunica și fetița de 4 ani care au murit după ce au mâncat pește

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel