Bunica din Cluj care vinde ceapă. Are o pensie de 800 lei: Mă bucur că nu-s bolnavă și nu am nevoie de medicamente. Cu banii ăștia, nu mi-aș permite pastile
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Un simplu și banal gest ne arată că se poate. 

Dacă vrei cu adevărat să ajuți în mod direct românii, cumpără produse autohtone, fie căutându-le pe rafturile supermarketurilor sau în piețele agroalimentare, fie de la vârstnicii care vând la colț de stradă.

În Cluj-Napoca, există numeroase bunicuțe, unele trăind în cartierele cu case ale orașului, altele în localitățile limitrofe, care nu își permit să cumpere o masă, în piețe, unde să își vândă produsele. Din această cauză, bunicuțele stau discret, la colț de stradă, sau în proximitatea halelor agroalimentare. 

Un astfel de exemplu este și tanti Maria pe care am întâlnit-o dis-de-dimineață, în apropierea unei mari piețe din Cluj-Napoca. Fără să atragă atenția, îmbrăcată în negru și respectând regulile Covid-19, și-a așezat, pe o lădiță, câteva produse bio din propria ogradă.

2. -imagine fara descriere- (bunicuta2_29567200.jpg)

Din motive lesne de înțeles (mai ales pentru a nu fi hăituită de cei care sunt puși a-i prinde pe 'marii' evazioniști - bunicuțele cu pătrunjel), nu am dorit sa îi fac poză, ci doar produselor 100% naturale: câteva legături de ceapă și pătrunjel, o pungă cu ouă și câteva buchete de liliac.

Bunica mi-a spus că are o pensie de 800 RON și că vine dimineața în Cluj din Dezmir (10-14 km) cu autobuzul

Banii pe care îi primește de la statul român pentru o viață întreagă de muncă nu o ajută să se descurce, astfel că fiecare leu oferit de trecători, în schimbul produselor bio pe care le vinde, îi sunt de real ajutor. Mi-a mărturisit că îi mulțumește Lui Dumnezeu pentru că nu este bolnavă și nu are nevoie de bani pentru medicamente deoarece i-ar fi fost imposibil să se descurce în asemenea situații limită.

Dacă vrei să ajuți bunicii, cumpără cu precădere produse românești atunci când ai ocazia. Nimeni nu spune să cumperi  doar produse 'made in Romania', dar unele produse autohtone au o calitate mai bună și sunt mai sănătoase. La orice colț de stradă poate sta o tanti Maria din Dezmir. Cumpără de la ea! Îți vei face și ție un bine.

VEZI ȘI Clujul, 'capitala lalelelor'. Explozie de flori și de culoare pe străzi / Galerie foto

VEZI ȘI  Orașul din România cu trafic ”mai” paralizat ca Bucureștiul / FOTO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel