Data publicării:

"Bună, sunt Brad Pitt. Cu ce te pot ajuta?" Meta AI îți poate vorbi cu vocea celebrităților de la Hollywood

Autor: Liana Ganea | Categorie: Tehnologie
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik

Asistentul Meta AI poate acum să răspundă la întrebări utilizând un limbaj natural și poate interacționa cu utilizatorii pe toate platformele companiei, inclusiv Instagram, Messenger, WhatsApp și Facebook.

Meta AI a prezentat recent o serie de inovații în domeniul inteligenței artificiale generative, inclusiv capacitatea de a sintetiza voci care pot imita celebrități sau alte persoane. Totuși, folosirea acestor tehnologii ridică întrebări legate de etică și drepturi de proprietate intelectuală. De aceea, companiile trebuie să obțină permisiunea persoanelor înainte de a le folosi vocile sau să se asigure că nu încalcă drepturile de imagine și de identitate ale acestora. Tehnologiile de acest tip sunt adesea utilizate pentru a crea asistenți virtuali mai naturali sau pentru aplicații în divertisment, dar cu respectarea normelor legale și etice.

Așadar, Meta AI poate acum să răspundă la întrebări folosind voci celebre precum cele ale actrițelor Judi Dench, Brad Pitt sau Kristen Bell, transformând interacțiunea cu asistentul vocal într-o experiență asemănătoare cu un dialog dintr-un film. Printre vocile disponibile se numără și alte personalități, precum Awkwafina, John Cena și Keegan-Michael Key, iar lista se va extinde, cel mai probabil, pe măsură ce noi colaborări vor permite utilizarea timbrelor vocale ale altor vedete de peste ocean, scrie The Verge.

Dacă Meta AI folosește vocile unor celebrități reale, noua sa funcție de AI Voice are, în schimb, o abordare diferită față de Advanced Voice Mode dezvoltată de OpenAI pentru ChatGPT. Aceasta din urmă excelează în redarea nuanțelor emoționale, până la punctul în care uneori pare că ChatGPT flirtează cu utilizatorii. În schimb, Meta AI seamănă mai mult cu Google Gemini Live unde cuvintele rostite de utilizatori sunt transcrise înainte ca AI-ul să ofere răspunsuri într-o voce mai sintetică. Acest lucru poate fi, de fapt, un avantaj pentru utilizatorii mai sensibili de pe platformele precum Instagram sau Facebook.

Investigații foto, la cerere

O altă îmbunătățire adusă serviciului Meta AI este capacitatea de a analiza imagini, permițându-i să răspundă la întrebări despre conținutul fotografiilor din rețelele de socializare. De exemplu, poți întreba Meta AI ce fel de mâncare apare într-o fotografie postată pe Facebook și să primești rețeta acesteia. Activând noul simbol Meta AI de sub imagine, poți solicita chatbot-ului să identifice diverse produse, locații și obiecte, primind apoi informații detaliate despre acestea.

Mai nou, ai posibilitatea să trimiți imagini în chatul cu Meta AI, solicitând diverse modificări conform dorințelor tale. Fie că vrei să schimbi o ținută, să alterezi fundalul sau chiar să adaugi o pălărie pe capul unei capre, Meta AI pare să facă toate aceste ajustări cu o ușurință impresionantă.

Noutăți pentru utilizatorii de Instagram

Dacă dorești să redistribui o fotografie din pagina ta într-un Storie Instagram, Meta AI te poate ajuta să analizezi imaginea și să creezi un fundal personalizat, care să facă poza mai atrăgătoare. Meta testează, de asemenea, un nou instrument de traducere care dublează automat vocile în Instagram Reels. Această funcționalitate nu doar că traduce discursul creatorilor, ci și sincronizează mișcările buzelor cu noua limbă, dând impresia că vedeta vorbește efectiv în limba ta. În prezent, această opțiune este testată pe un grup restrâns de creatori din America de Sud, care vorbesc limba spaniolă, permițându-le să-și extindă audiența prin interacțiunea cu publicul vorbitor de engleză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel