Data publicării:

Bulgaria vrea în Schengen cel târziu în decembrie 2023

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Nikolai Denkov, premierul Bulgariei, a anunţat că obiectivul ţării sale este aderarea la spaţiul Schengen în luna decembrie a acestui an. 

Premierul Bulgariei, Nikolai Denkov, care s-a întâlnit cu comisarul european bulgar, Iliana Ivanova, am precizat că au fost dezbătute două subiecte. Primul se referă la priorităţile guvernului bulgar, iar cel de-al doilea, la utilizarea oportunităţii poziţiei Ilianei Ivanova în calitate de comisar european care oferă Bulgariei şansa de a profita la maximum de fondurile europene, precum şi toate instrumentele care pot fi folosite din partea UE.

Comisarul european Iliana Ivanova a declarat că Schengen şi zona euro se numără printre priorităţile principale, precum şi portofoliul preluat de la Maria Gabriel - cercetare, inovare, cultură, educaţie şi tineret. Potrivit lui Denkov, Bulgaria are o slăbiciune specifică - lipsa unei legi care să garanteze protecţia proprietăţii intelectuale din perspectiva inovaţiilor ştiinţifice.

"Dificultatea specială în întârzierile legate de Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă sunt reformele - atât reforma judiciară, cât şi alte decizii dificile, de care depinde viitorul Bulgariei. Schimbările în sistemul judiciar şi în sectorul energetic nu se fac pentru că cineva le doreşte. Acestea sunt schimbări de care au nevoie cetăţenii bulgari, sectorul energiei, pentru a asigura un viitor mai bun pentru oamenii din Bulgaria, atât în ceea ce priveşte un sistem judiciar echitabil şi eficient, cât şi asigurarea pe termen lung şi scurt a unui sistem energetic care să furnizeze energie ieftină, pentru a face economia competitivă", a precizat premierul bulgar.

Nikolai Denkov a subliniat că noul obiectiv pentru aderarea la Schengen va fi luna decembrie a acestui an, scrie Rador Radio România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel