Data actualizării:
Data publicării:

Bulgaria, verificată dacă îndeplinește cerințele pentru intrarea în Schengen

Autor: Ema Apostu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
O misiune străină va verifica dacă Bulgaria îndeplineşte cerinţele Schengen.

Rezultatele pe care Bulgaria le-a obţinut în îndeplinirea cerinţelor de intrare în Spaţiul Schengen vor fi verificate, în luna septembrie, de o misiune străină, cu participarea reprezentanţilor Olandei şi Austriei - cele două ţări care încă sunt împotriva admiterii Bulgariei.

Recent, ministrul bulgar de interne, Kalin Stoianov, a raportat în legătură cu întâlnirile sale cu comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson şi cu ministrul responsabil cu migraţia şi azilul din Ţările de Jos, Erik van der Burgh. Potrivit ministrului de interne, în momentul de faţă, cel mai important lucru este ca Bulgaria să primească acordul Ţărilor de Jos, scrie Rador, citând novini.bg.

Ministrul Van den Burg a indicat că, deşi guvernul olandez este interimar, există aşteptări ca acesta să aibă mandatul de a lucra asupra problemelor de pe agenda europeană, inclusiv a subiectului Schengen. În acest sens, şi-a exprimat dorinţa legată de desfăşurarea unei misiuni în Bulgaria, care este şi dorinţa părţii bulgare, iar coordonarea va fi preluată de Comisia Europeană.

Austria nu vrea România și Bulgaria în Schengen, considerându-le vinovate pentru numărul de migranți

La începutul lunii august, ministrul de Interne al Austriei, Gerhard Karner, a anunțat că, în prima jumătate a acestui an, 5.900 de străini au fost scoși de bună voie și forțat din țară - cu 20% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut.

”În prima jumătate a anului, mai mulți solicitanți de azil au părăsit Austria, față de noile cereri depuse pentru azil”, a declarat Karner la o conferință de presă, citat de presa austriacă.

Aproximativ 18.500 de persoane au evitat procedura de acordare de azil și au părăsit țara de bună voie, potrivit spuselor sale.

”Acesta este un bilanț pozitiv, dar nu este un motiv de sărbătoare, ci o obligație de a continua să lucrăm susținut în această direcție”, a spus ministrul austriac al Afacerilor Interne, conform Rador. 

Gerhard Karner a respins acuzațiile conform cărora polițiști austrieci sunt implicați indirect în „pushback” illegal (un termen folosit pentru migranții care se întorc imediat înapoi).  Citește mai mult>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel