Data publicării:

Bulgaria se alătură statelor care interzic mașinile înmatriculate în Rusia

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Freepik @rawpixel.com
FOTO: Freepik @rawpixel.com
Bulgaria se alătură Lituaniei, Letoniei, Estoniei, Poloniei, Finlandei și Norvegiei care interzic intrarea în țară a mașinilor înmatriculate în Rusia.

Interdicţia se aplică pentru autoturisme şi alte vehicule cu numere de înmatriculare ruseşti, destinate transportului a maximum 10 persoane, inclusiv cele personale. De asemenea, nu este permisă tranzitarea ţării de către astfel de autovehicule.

Care sunt excepțiile

Există excepţii de la interdicţie, însă acestea se aplică doar pentru automobilele cumpărate în Rusia necesare misiunilor diplomatice şi consulare ale UE şi ale statelor membre. Aceasta include delegaţii, ambasade şi misiuni, precum şi cetăţenii statelor membre şi membrii apropiaţi ai familiilor lor.

Automobilele cu numere de înmatriculare ruseşti, aflate în prezent pe teritoriul Uniunii Europene, dar care nu intră în categoriile de exceptare de la regulă, trebuie să părăsească teritoriul în termen de 6 luni, fără posibilitatea de a intra din nou sau de a obţine o prelungire a admiterii temporare.

Analiza traficului prin punctele de trecere a frontierei Bulgariei începând cu data de 12 septembrie indică un număr mic de cazuri, în principal de tranzit prin ţară, de automobile cu numere de înmatriculare ruseşti.

Citește și - Norvegia îşi închide frontiera pentru vehiculele înmatriculate în Rusia

Norvegia și-a închis frontiera pentru vehiculele înmatriculate în Rusia, o măsură suplimentară împotriva Moscovei ca urmare a războiului din Ucraina, relatează AFP. 

Norvegia şi Rusia împart o frontieră terestră de 198 de kilometri în Marele Nord, precum şi punctul de frontieră Storskog-Boris Gleb care, în cadrul Spaţiului Economic European (UE, Norvegia, Islanda, Liechtenstein), este ultimul punct de trecere lăsat deschis ruşilor care dispun de o viză turistică.

"Norvegia este alături de aliaţii săi pentru a răspunde războiului brutal de agresiune pe care Rusia îl duce în Ucraina", a declarat şefa diplomaţiei norvegiene, Anniken Huitfeldt, citată într-un comunicat. "Este important ca sancţiunile să fie eficiente, astfel încât să putem opri cât mai mult veniturile de care are nevoie statul rus pentru a finanţa războiul", a mai spus ea. Vezi continuarea articolului aici!

Citește și - Proteste de amploare în Bulgaria. Au blocat autostrăzile și o trecătoare prin Balcani pentru a opri Guvernul să închidă zone miniere / Video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel