Bulgaria distruge milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie de la cottonbro studio, pexels
Fotografie de la cottonbro studio, pexels
Bulgaria, ţara cu cea mai scăzută rată de vaccinare împotriva COVID-19 din UE, distruge milioane de doze. 

Bulgaria distruge cantităţi mari de vaccinuri împotriva COVID-19 expirate şi nu intenţionează să-şi refacă stocurile, a anunţat sâmbătă ministrul sănătăţii, relatează dpa.

"În acest moment, nu mai există persoane care să vaccineze" populaţia, a spus ministrul interimar al sănătăţii Asen Medjdiev în cadrul unui interviu pentru televiziunea de stat din Sofia.

După ce a distrus deja "cantităţi uriaşe" de vaccinuri expirate, Bulgaria trebuie să distrugă alte 2,8 milioane de doze în acest an, a adăugat oficialul citat.

El a anunţat Comisia Europeană că Bulgaria este în favoarea rezilierii contractului cu BioNTech/Pfizer, în baza căruia ţara sa este obligată să cumpere vaccinuri împotriva coronavirusului până în 2025, a adăugat Medjdiev.

Această poziţie este susţinută şi de Polonia, Republica Cehă şi Lituania, a spus el.

Bulgaria are cea mai scăzută rată de vaccinare împotriva COVID-19 din UE. Numai 30% din populaţia sa de 6,5 milioane are o imunizare de bază împotriva virusului, potrivit datelor oficiale. În Bulgaria nu au mai existat măsuri de protecţie obligatorii împotriva virusului de la jumătatea lunii noiembrie, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel